Zondag 25 oktober 2020: 10.00 uur Mw. E. Kleinjan uit Strijen

De bloemen van afgelopen zondag gingen met een Hartelijke Groet naar Mw. M.C. van de Burgh-in’ t Veld die thuisgekomen is uit de Rembrandt.

Afgelopen zondag ging Ds. R. ten Napel uit ’s-Gravendeel bij ons voor. Wij lazen uit Leviticus 23 vers 39-43 en Johannes 7 vers 37-39. De verhalen gaan over het zg. “Loofhuttenfeest” van de Israëlieten. In Leviticus lezen wij allerlei voorschriften waaraan de Israëlieten zich moeten houden bij de viering van dit feest. De Joden vieren dit feest in een houten hut met een dak van bladeren-loofhut. Dit dak is zo open om het zicht op de hemel te houden en te weten dat wij afhankelijk zijn van God.  In Johannes komt Jezus op het hoogtepunt van het feest in de tempel. Hij zegt tegen de mensen: “laat iedereen die dorst heeft bij mij komen en drinken”.  Laten wij eens kritisch naar onze manier van leven te kijken. Laten wij leven zoals God ons heeft voorgehouden in zijn “Tien Geboden”. Gebruiken wij onze rustdag nog als “De rustdag van de Heer”? Laten wij proberen tot rust te komen bij onze Here Jezus Christus. Hij wil onze verlosser zijn. Hij alleen kan onze dorst lessen. Want Hij is het levende water. Gij zijt het water ons ten leven; de bronnen van de eeuwigheid zijn ons ter lafenis gegeven, zijn doorgebroken in de tijd. O Gij, die als een bron ontspringt in elk die tot U komt en drinkt. (NLB 653-3)U kunt de dienst terugkijken op www.kerkdienstgemist.nl

Komende zondag mogen wij een uurtje langer op bed liggen i.v.m. de wintertijd, hoopt Mw. E. Kleinjan uit Strijen bij ons voor te gaan. Aanmelden mag, maar spontaan naar onze kerk komen is ook mogelijk met een max van 30 personen en vol=vol. Wij hopen op een Gezegende zondag met elkaar.

Geboren 14 oktober 2020 achterkleinzoon Max Willem Schäfer, zoon van Maurice en Stephanie, kleinzoon van Arie Willem en Ariane Schäfer Grote dankbaarheid bij Mw. J.P. Schäfer-Bijl.  Geboren: 16 oktober 2020 Levi zoon van Huriya Anialem Tesfay, Oma Belaynes en Opa Anialem Tesfay zijn dankbaar dat Moeder en Zoon het goed maken. Omzien naar elkaar: Mw. M.C. van de Burgh-in ’t Veld is afgelopen vrijdag weer thuisgekomen uit de Rembrandt. Wij wensen haar een goed herstel toe. Dhr. J. en Mw. R. de Penning-Kruithof zijn weer met elkaar verenigd nadat Mw. weer thuisgekomen is uit Dordrecht. Vriendelijk verzoek om niet ongevraagd op bezoek te gaan i.v.m. de huidige Corona maatregelen. U kunt bellen voor een afspraak met Coraline Kuipers Tel: 078-6764297 Wij wensen Mw. de Penning een goed herstel toe! Wij leven ook mee met allen die hier niet genoemd zijn maar in afwachting zijn van verdere onderzoeken en/of een operatie. Afgelopen week is

Ds. Marianna van de Graaf verhuisd naar Puttershoek! (Pieter Repelaerstraat 51, 3297 BL Puttershoek) Hartelijk Welkom in de gemeente. Wij hopen dat je je snel een beetje thuis zult voelen. Alle leden van onze gemeente hebben een uitnodiging ontvangen om de Bevestiging en Intrededienst op 1 november 2020 digitaal mee te vieren. De dienst begint om 14.30 uur er is op 1 november GEEN ochtenddienst dit i.v.m. de huidige corona-regels rondom ventilatie en bezoekersaantallen.

Mondkapjes om de kerk-kas te spekken. Er zijn mondkapjes genaaid door Lieneke van Varik. Deze zijn te koop voor € 3,50 en de volledige opbrengst is voor de kerk. Bestellen via telefoon 078-6763138 of 06 53364705 Ophalen na telefonisch overleg: Trambaan 33 Maasdam. Schoenendoosactie 2020 Deze actie loopt tot uiterlijk zondag 15 november 2020. Dan kunnen de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!! Het idee van de actie is simpel, pak een lege schoenendoos en tover deze om tot een kostbaar geschenk. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.Schoenendoosactie.nl Als er vragen zijn naar aanleiding van de actie kunt u contact opnemen met: Jantina, Ashley of Jolanda.

Pannenkoekenactie door de Rommelmarkt Commissie Zin in Boeren- pannenkoeken op zaterdag 7 november? Dat kan! Op vrijdag 6 november wordt uw pannenkoek gebakken en verpakt. Plaats uw bestelling via Cobi Vermeulen, telefoonnummer 078-676 41 32 tussen 17.00 en 19.00 uur of mail cobivermeulen@outlook.com  De laatste dag om uw bestelling door te geven is donderdag 5 november. Geef a.u.b. aan hoeveel pannenkoeken u wilt bestellen. U kunt de pannenkoeken 7 november op komen halen in het Ontmoetingscentrum tussen 9-12 uur, Een pannenkoek kost € 0,75 per stuk. We hopen op een geslaagde actie. Doet u mee?

Boekenmarkt: Op zaterdag 7 november 2020 staat tevens onze boekenbus weer op het kerkpleinvan 09.00-12.00 uur de opbrengst is voor onze kerk!

Dankdag zondag 8 November 2020 Zaterdag 7 november kunt U levensmiddelen inleveren in de kerk voor dankdag. Van 10 tot 12 uur. Dank U wel. Namens de diaconie. De ingezamelde levensmiddelen worden op maandag 9 november verdeeld onder de minima in onze gemeente.

Tenslotte: Mag ik u allemaal hartelijk groeten namens onze kerkenraad. Weet u geborgen in de handen van God! Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Israëls God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefde en prijs mijn lot. Die lijf en ziel geschapen heeft worde geloofd door al wat leeft. Halleluja! Halleluja! (NLB 146C) Toos Israel-Biesheuvel (Ouderling-Scriba)

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.