Zondag 18 Oktober: 10.00 uur Ds. R. ten Napel uit ‘s Gravendeel

De bloemen gingen afgelopen zondag met een hartelijke groet naar Dhr. H. de Snoo uit Resenburgh.

Afgelopen zondag ging Ds. G.A. van de Weerd uit Geertruidenberg bij ons voor. Wij hoorden hoe Daniel de dromen van Koning Nebukadnessar uitlegt. Dit is ook voor ons een teken in de toekomst Dat er een einde komt aan alle koningschappen en een berg op zal staan over de gehele aarde. Dat Jezus zal heersen over de gehele aarde! Wij lazen uit Daniel 2 vers 1-49 en Paulus 2e brief aan de Korintiërs 5 vers 1-8 maar ook uit het evangelie van Matteus 24 vers 35-44. “De Hemel en de aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen”. “Verwacht de komst van de Heer”.  Jezus roept hier mensen samen die in woord, gebed en lied Gods aanwezigheid beamen, geen belofte gaat teniet. Prijs nu God, die goed en trouw is, prijs de Zoon, die mensen kent, prijs de Geest die als de Trooster zich naar ons heeft toegewend. (NLB 975-1). Komende zondag hoopt Ds. R. ten Napel uit ’s Gravendeel bij ons voor te gaan. Vriendelijk verzoek zich aan te melden bij onze Koster Rook de Vlaming, u mag ook zonder aanmelding naar onze diensten komen echter met een max. van 30 personen en vol=vol.

Omzien naar elkaar: Wij hebben een geboortekaartje ontvangen van Wim en Anneke Stolk-Gouw. Op 22 september 2020 is Job (Jacob Marinus) Stolk geboren (Trambaan 29, 3299 BN  Maasdam) Onze hartelijke felicitaties en Gods Zegen bij de opvoeding van Job. Mw. M.C. van de Burgh-in ’t Veld verblijft in de Rembrandt voor revalidatie wij wensen haar veel sterkte en  een voorspoedig herstel toe. Mw. A.J. Sluimer-Konijnendijk heeft het moeilijk met haar verdere herstel. Wij wensen haar heel veel sterkte toe. Mw. A. de Penning-Kruithof. Revalideert in Dordrecht. Gelukkig maakt zij het goed. Dhr. J.G. de Penning is aan huis gebonden en met de nodige buurtzorg verblijft hij thuis. Hij maakt het goed.

Afgelopen week hebben alle gemeenteleden een uitnodiging ontvangen om de bevestiging en intrededienst van Ds. Marianna van de Graaf digitaal mee te vieren. Onze kerk is uitgerust met camera zodat de dienst via Livestream meegevierd kan worden. De dienst is op zondag 1 november om 14.30 uur. Helaas is het alleen voor gasten welke een speciale uitnodiging ontvangen hebben mogelijk om echt in de kerk aanwezig te zijn. Wij moeten ons aan een maximum van 30 personen houden. De kerkenraad hoopt en bid dat er niet nog strengere eisen van de regering komen zodat deze speciale dienst gewoon door kan gaan. Er is op zondag 1 november geen ochtenddienst! Dit alles heeft te maken met het luchten en voorbereiden van de ruimte voor de middagdienst. Ds. Marianna van de Graaf heeft zondag 11 oktober afscheid genomen van de Protestantse Gemeente Poortugaal en is deze week verhuisd naar Puttershoek waar zij voor een periode van ongeveer een half jaar een woning aan de Pieter Repelaerstraat heeft betrokken. Welkom in onze gemeente! Wij hopen dat je snel een beetje gewend bent in onze omgeving.

Mondkapjes om kerk-kas te spekken. Er zijn mondkapjes genaaid door Lieneke van Varik. Deze zijn te koop voor € 3,50 en de volledige opbrengst is voor de kerk. Bestellen via telefoon 078-6763138 of 0653364705 Ophalen na telefonisch overleg: Trambaan 33 Maasdam. Tot nu toe is er al 135 Euro opgehaald! Schoenendoosactie 2020 Dit jaar is er weer een schoenendoosactie in onze gemeente. Deze actie wordt georganiseerd door Kindernevendienst Klein Begin. Deze actie loopt tot uiterlijk zondag 15 november 2020. Dan kunnen de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!! Het idee van de actie is simpel, pak een lege schoenendoos en tover deze om tot een kostbaar geschenk. Dit jaar gaan de dozen naar kinderen in Afrika, Oost-Europa en mogelijk naar kinderen in de vluchtelingenkampen in Griekenland. De uitleg wat in de dozen mag/kan staat in de folder welke bij de ingang van de kerk liggen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.Schoenendoosactie.nl Vanwege corona-maatregelen mogen de gevulde schoenendozen niet voor in de kerk gezet worden. U kunt deze bij binnenkomst afgeven bij de koster of bij de organisatoren thuis inleveren. Wilt u de actie alleen financieel steunen dan kan dat natuurlijk ook. U kunt hiervoor u bijdrage overmaken op de rekening van de kerkrentmeesters: NL17INGB0000628468 t.a.v. actie schoenendoos of in de in te leveren enveloppe doen. Als er vragen zijn naar aanleiding van de actie kunt u contact opnemen met: Jantina, Ashley of Jolanda. Pannenkoekenactie georganiseerd door de Rommelmarkt commissie: Zin in Boeren- pannenkoeken op zaterdag 7 november? Dat kan! Op vrijdag 6 november wordt uw pannenkoek gebakken en verpakt. Plaats uw bestelling via Cobi Vermeulen, telefoonnummer 078-676 41 32 tussen 17.00 en 19.00 uur of mail cobivermeulen@outlook.com De laatste dag om uw bestelling door te geven is donderdag 5 november. Geef a.u.b. aan hoeveel pannenkoeken u wilt bestellen. U kunt de pannenkoeken 7 november op komen halen in het Ontmoetingscentrum tussen 9-12 uur, Raadhuisstraat 35. Een pannenkoek kost € 0,75 per stuk. We hopen op een geslaagde actie. Doet u mee?

Ten Slotte: Mag ik u namens de kerkenraad veel sterkte toewensen in deze tijd waarin het Corona-virus om zich heen slaat. Wij bidden om Gods Zegen en nabijheid voor alle mensen. Beveel gerust uw wegen, al wat u ’t harte deert, der trouwe hoede en zegen van Hem, die ’t al regeert. Die wolken, lucht en winden wijst spoor en loop en baan, zal ook wel wegen vinden waarlangs uw voet kan gaan. (NLB 904-1) Toos Israel-Biesheuvel (Ouderling-Scriba).

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.