Zondag 11 oktober: 10.00 uur Ds. C.A. van de Weerd uit Geertruidenberg

16.00 uur Mw. J.W. Vree-van Dongen en Ds. A.A. van den Berg.

Vriendendienst met de Hervormde Gemeente Puttershoek

De bloemen gingen afgelopen zondag met een bemoedigende groet naar Mw. J.P. Schäfer-Bijl.

Afgelopen zondag was het best een beetje spannend. Wij gingen voor de eerste keer Livestream beelden uitzenden. Alles was nog in een experimentele fase. Over een paar weken wordt de installatie compleet gemaakt omdat nog niet alle componenten op voorraad waren. Wij zijn heel dankbaar dat het vanuit “Het Verjaardagsfonds” mogelijk gemaakt is om hieraan invulling te geven. Zondag ging Ds. Lyonne Verschoor uit Oud-Beijerland bij ons voor. De schriftlezing kwam uit 1 Koningen 19 vers 1-16: Waarin Elia vlucht om zijn leven te redden. Elia is wanhopig, Hij weet niet meer hoe hij verder moet. Zo kunnen wij ook in deze moeilijke Corona-tijd soms wanhopig zijn. Wanneer stopt dit nare virus. Wanneer mogen wij weer bij elkaar zijn. Echter God roept naar Elia, “Elia wat doe je hier”. Zo roept ook God naar ons “Blijf volhouden, ik ga met je mee. Ook als het moeilijk wordt in je leven je mag erop vertrouwen dat ik je blijf vasthouden”. Zo mogen wij in vertrouwen met God gaan. Wij mogen net als Elia in de stilte de bron van ons bestaan zoeken. Wij mogen zeggen: “Ik vertrouw dat U er bent God en hier ben ik” De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar Gij ons bidden hoort. Daar zal men, Heer, tot U zich wenden, tot U komt al wat leeft, tot U, o redder uit ellende, die alle schuld vergeeft. (Ps 65-1)

Komende zondag hoopt om 10.00 uur Ds. C.A. van de Weerd uit Geertruidenberg voor te gaan. In de middag hebben wij om 16.00 uur een gezamenlijke dienst met de Hervormde Gemeente Puttershoek. Dit is de z.g. “Vriendendienst”. Deze keer zal de dienst worden gehouden in en om de kerk van Puttershoek. Voorgangers zullen zijn. Janny Vree-van Dongen en Ds. A.A. van den Berg.

Dit keer in de Open Lucht op Het Kerkplein! Het thema is weer een mix geworden van onze beide jaarthema’s: ‘Samen Goed Leven’. Hans de Bruin zal de samenzang begeleiden vanonder het inmiddels bekende afdak van De Schakel en ook het kinderkoor ‘Een vrolijk geluid’ zal meewerken! Mocht u of jij bang zijn voor eventuele regen…? Neem dan (naast een eigen stoel!) a.u.b. je paraplu mee en zing met anderen het mooie ‘Healing rain’ van M.W. Smith mee! Na afloop is er zoals ieder jaar ruimte voor ontmoeting met een broodje en iets te drinken. Welkom allen!   De bezoekers kunnen zich als volgt aanmelden (graag ook erbij vermelden of er kinderen voor de oppas meekomen!): ‘U kunt een plaats reserveren per email reserveren@hervormdputtershoek.nl graag naam, adres en telefoonnummer vermelden. Of telefonisch bij onze oud-scriba mevr. J. Kuipers – Versendaal (078-6762671) op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur. Wordt er op dit nummer op de aangegeven tijden niet opgenomen? Bel dan Tineke van Horssen (078-7856281) op woensdag, donderdag of vrijdag (geen vaste tijden).

Omzien naar elkaar: Mw. M.C. van de Burgh-in ’t Veld is deze week verhuisd naar de Rembrandt voor revalidatie. Wij wensen haar veel sterkte en hopelijk een voorspoedig herstel. Mw. A.J. Sluimer-Konijnendijk heeft het moeilijk met haar verdere herstel, wij wensen haar heel veel sterkte toe. Mw. A. de Penning-Kruithof. Revalideert in Dordrecht gelukkig maakt zij het redelijk goed. Dhr. J.G. de Penning is aan huis gebonden en met de nodige buurtzorg verblijft hij thuis, hij maakt het goed. Mw. J.P. Schafer-Bijl afgelopen week is haar zus overleden. Onze oprechte deelneming met het verlies en heel veel sterkte toegewenst. Fam. van der Stel: Afgelopen week is Dhr. J. van der Stel in de leeftijd van 95 jaar overleden. Dhr. van der Stel woonde jarenlang in Maasdam. De laatste periode in Zorgwaard te Puttershoek. Afgelopen vrijdag heeft de uitvaart plaatsgevonden op “de Essenhof” voorafgegaan door een rouwdienst o.l.v. Ds. Tiemen Meijer. Onze oprechte deelneming ook voor deze familie en heel veel sterkte toegewenst.  Blijdschap is er bij de Fam. Cees en Rosanne Alblas-Sterk die afgelopen zondag 4 oktober 12,5 jaar getrouwd waren. Onze hartelijke felicitaties en wij wensen dit echtpaar nog vele jaren in liefde en gezondheid toe.

De opbrengst van de boekenmarkt van zaterdag 3 oktober was 100 Euro en de opbrengst in de winkel “Bij Ton” was 50 Euro. Alle kopers en vrijwilligers hartelijk bedankt voor uw en jullie inzet voor onze kerk.

Schoenendoosactie 2020 Dit jaar is er weer een schoenendoosactie in onze gemeente. Deze actie wordt georganiseerd door Kindernevendienst Klein Begin. Deze actie loopt tot uiterlijk zondag 15 november 2020. Dan kunnen de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!! Het idee van de actie is simpel, pak een lege schoenendoos en tover deze om tot een kostbaar geschenk. Dit jaar gaan de dozen naar kinderen in Afrika, Oost-Europa en mogelijk naar kinderen in de vluchtelingenkampen in Griekenland. De uitleg wat in de dozen mag/kan staat in de folder welke bij de ingang van de kerk liggen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.Schoenendoosactie.nl Vanwege corona-maatregelen mogen de gevulde schoenendozen niet voor in de kerk gezet worden. U kunt deze bij binnenkomst afgeven bij de koster of bij de organisatoren thuis inleveren. Wilt u de actie alleen financieel steunen dan kan dat natuurlijk ook. U kunt hiervoor u bijdrage overmaken op de rekening van de kerkrentmeesters: NL17INGB0000628468 t.a.v. actie schoenendoos of in de in te leveren enveloppe doen. Als er vragen zijn naar aanleiding van de actie kunt u contact opnemen met: Jantina, Ashley of Jolanda.

Van de Rommelmarkt Commissie: Overgebleven planten en struiken na de Rommelmarkt staan aan Hoeksedijk 59. Kan uw tuin nog een stek of struik gebruiken? Fiets even langs en voor het kleine bedrag van € 0,50 of € 1,- kiest u naar eigen voorkeur. Fijn als de planten een nieuw thuis vinden en het geld kan door de brievenbus! De opbrengst is voor de Rommelmarkt.

Ds. Marianna van de Graaf nog een paar weken dan hoopt Ds. van de Graaf haar intrede in onze gemeente te doen. Op zondag 1 november 2020 om 14.30 zal de bevestiging en Intrededienst gehouden worden. De verschillende uitnodigingen liggen bij de drukker wij hopen die de komende week te kunnen bezorgen. De toekomstige woning van Ds. van de Graaf is inmiddels schoongemaakt door een aantal vrijwilligers zodat volgende week de verhuizing plaats kan vinden. Wij houden u op de hoogte!

Ten slotte: Laat dan uw stilte ook uw kracht zijn en leef uw leven opgewekt. Laat Gods genade u genoeg zijn, die voor u uit zijn sporen trekt. Hij is het zelf die ons voorziet; wat ons ontbreekt ontgaat Hem niet. (NLB 905-3). Namens de Kerkenraad mag ik u een gezegende zondag en goede week toewensen. Toos Israel-Biesheuvel (Ouderling-Scriba)

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.