Zondag 1 november 2020: 10.00 GEEN DIENST

                                                14.30 uur Bevestiging en Intrededienst Ds. M.H. van de Graaf

                                                 door Ds. Lyonne Verschoor uit Oud-Beijerland

De Bloemen van afgelopen zondag gingen met een Hartelijke Groet en Beterschapswens naar Dhr. C. Oversier uit Puttershoek.

Afgelopen zondag ging Mw. E. Kleinjan uit Strijen bij ons voor. Wij hoorden de schriftlezing uit Matteus 25 vers 1-13 over de tien wijze en dwaze meisjes. Het is een oproep aan ons allemaal dat “de Bruidegom” onze Heer op elk moment van de dag bij ons langs kan komen. Zijn wij goed voorbereid op deze ontmoeting? Hebben wij genoeg olie in onze lampen? Laten wij niet versloffen in het zoeken naar onze Heer en Heiland. Hij kijkt naar ons om. Hij zoekt ons elk moment en elke dag. Laten wij Hem ook zoeken door te lezen uit zijn woord en de kerkdiensten trouw te bezoeken of te beluisteren of zoals nu ook mogelijk is te bekijken. U kunt onze diensten bekijken en beluisteren op www.kerkdienstgemist.nl/Zuid-Holland/Maasdam. De Heer verschijnt te middernacht!

Nu is nog alles stil, maar zalig hij die toch reeds wacht en Hem begroeten wil. Zijn onze lampen wel gereed en branden ze wel goed, zodat, als Christus binnentreedt, Hij waardig wordt begroet? (NLB 751 1 en 4)

Komende zondag is er geen Ochtendienst! Om 14.30 uur hopen wij de Bevestiging en Intrededienst van onze nieuwe Herder en Leraar te mogen vieren. Onze consulente Ds. Lyonne Verschoor uit Oud-Beijerland hoopt Ds. Marianna Helena van de Graaf te bevestigen in het ambt van Predikant van de Hervormde Gemeente Maasdam. Na deze bevestiging zal Ds. van de Graaf haar intrede doen in onze gemeente. Volgens de nu geldende regels mogen wij 30 gasten uitnodigen voor deze dienst en wij hopen dat dit niet zal wijzigen met nieuwe maatregelen van onze regering. Alle gemeenteleden hebben een uitnodiging ontvangen om de dienst digitaal mee te kijken of te beluisteren. Wij hopen met elkaar op een feestelijke dienst, die door alle maatregelen wel een ander tintje krijgt dan gedacht. Zo moeten wij helaas het kopje koffie en/of thee laten vervallen omdat dit volgens de nu geldende regels organisatorisch niet haalbaar is. Wij hopen met elkaar als alle regels weer eens versoepeld zijn een mooi welkomst feest te kunnen vieren.

Omzien naar elkaar: Er zijn in onze gemeente meerdere gemeenteleden die wachten op een uitslag van onderzoeken, behandelingen of op een operatie. Speciaal denken wij hier aan Jurgen Lanting die op 9 november a.s. een spannende uitslag krijgt van allerlei onderzoeken. Wij bidden voor Miriam en Jurgen en hun kinderen dat dit mee mag vallen. Ook bidden wij hen eindelijk duidelijkheid toe. Soms is niet weten erger dan weten wat er aan de hand is. Er zijn ook meerdere gemeenteleden herstellend van een ziekenhuis opname of operatie. Wij wensen iedereen heel veel sterkte en geduld met de revalidatie toe. Vanaf 1 november kunt u eventuele ziekenhuis opnamen of vermelding van zieken of overledenen doorgeven aan Ds. Marianna van de Graaf tel: 078-7857881. Ds. van de Graaf mocht afgelopen maandag 26 oktober haar 50e verjaardag vieren. Zij heeft die dag letterlijk “Sarah” mogen zien. Normaal reden voor een groot feest, maar ook dit mag momenteel niet. Namens de kerkenraad onze hartelijke felicitaties met dit heugelijke feit.

Mondkapjes om de kerk-kas te spekken. Er zijn mondkapjes genaaid door Lieneke van Varik. Deze zijn te koop voor € 3,50 en de volledige opbrengst is voor de kerk. Bestellen via telefoon 078-6763138 of 06 53364705 Ophalen na telefonisch overleg: Trambaan 33 Maasdam.

Schoenendoosactie 2020 Deze actie loopt tot uiterlijk zondag 15 november 2020. Dan kunnen de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!! Het idee van de actie is simpel, pak een lege schoenendoos en tover deze om tot een kostbaar geschenk. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.Schoenendoosactie.nl Als er vragen zijn naar aanleiding van de actie kunt u contact opnemen met: Jantina, Ashley of Jolanda.

Pannenkoekenactie door de Rommelmarkt Commissie Zin in Boeren- pannenkoeken op zaterdag 7 november? Dat kan! Op vrijdag 6 november wordt uw pannenkoek gebakken en verpakt. Plaats uw bestelling via Cobi Vermeulen, telefoonnummer 078-676 41 32 tussen 17.00 en 19.00 uur of mail cobivermeulen@outlook.com  De laatste dag om uw bestelling door te geven is donderdag 5 november. Geef a.u.b. aan hoeveel pannenkoeken u wilt bestellen. U kunt de pannenkoeken 7 november op komen halen in het Ontmoetingscentrum tussen 9-12 uur, Een pannenkoek kost 0,75 Eurocent per stuk. We hopen op een geslaagde actie. Doet u mee?

Boekenmarkt: ‘Stap in de wereld van boeken’ staat zaterdag 7 november 2020 op het Kerkplein aan de Raadhuisstraat 37 in Maasdam. Om ons te houden aan de RIVM-regels is er handgel, mag er één persoon of gezin tegelijk in de bus en heeft u 10 minuten de tijd om een boek te zoeken. Wachten kan op het kerkplein op gepaste afstand en bij slecht weer staan er stoelen gereed in het Ontmoetingscentrum. Bent u met de auto dan kunt u daarin wachten op uw beurt. De Boekenbus is geopend van 9.00 tot 12.00 uur.  De opbrengst van de verkochte boeken komt ten goede aan de kerk. Graag ontvangen wij uw overtollige boeken tijdens openingsuren. Encyclopedieën, biebboeken, boeken die stuk zijn en folders mag u thuis al bij het oud papier verzamelen

Dankdag zondag 8 November 2020 Zaterdag 7 november kunt U levensmiddelen inleveren in de kerk voor dankdag. Van 10 tot 12 uur. Dank U wel. Namens de diaconie. De ingezamelde levensmiddelen worden op maandag 9 november verdeeld onder de minima in onze gemeente. Als er veel goederen zijn worden deze geschonken aan de voedselbank in Oud-Beijerland.

Agenda voor de komende week: Maandag 2-11: 19.00 uur gebedskring in de kerk, Dinsdag 3-11 19.30 uur Kerkenraadsvergadering in de Kerk. Donderdag 5-11 uiterlijk pannenkoeken bestellen, vrijdag 6-11 Pannenkoeken bakken, Zaterdag 7-11 09.00-12.00 uur de Boekenbus, 09.00-12.00 Pannenkoeken ophalen, 10.00-12.00 uur Levensmiddelen voor de Dankdag inleveren.

Ten Slotte: Mag ik u namens de kerkenraad een feestelijke zondag en goede week toewensen!

Vervuld van uw zegen gaan wij onze wegen van hier, uit dit huis waar uw stem wordt gehoord in Christus verbonden tezamen gezonden op weg in een wereld die wacht op uw woord Om daar in genade uw woorden als zaden te zaaien tot diep in het donkerste dal door liefde gedreven om wie met ons leven uw zegen te brengen die vrucht dragen zal (NLB 425) Toos Israel-Biesheuvel (Ouderling-scriba)

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.