Zondag 12 mei 2019: 10.00 uur Dhr. Pastor R.W. Baas uit Gouda

De bloemen van afgelopen zondag werden gebracht bij Mw. Dorst-van der Steeg als bemoediging en groet vanuit onze gemeente.

Afgelopen zondag ging Ds. W.H. Hendriks uit Mijnsheerenland bij ons voor. Wij lazen uit 1 Korinthe 15 vers 1-22. Waarboven staat “De opstanding uit de doden”. Christus is gestorven voor onze zonden en begraven. Maar wat is zonde! Zonde is wantrouwen tegenover God. Als je God niet vertrouwd, dan zet je God buiten de deur. Wij laten Gods Zoon sterven aan het kruis. Hij draagt onze zonden en houd vol in liefde. Jezus blijft op God vertrouwen, de God die mensen vasthoudt.

De kruisweg is aangewezen als de weg naar het nieuwe leven. Pasen verteld: “Jezus Leeft!” Durf je dat te geloven? Durf je dat te vertrouwen? Wanneer je leert te vertrouwen op God, dan krijgt je leven “Eeuwigheidswaarde”. Hij houdt ons vast door de dood heen. U kunt deze dienst terugluisteren op www.kerkdienstgemist.nl

Komende zondag hoopt Dhr. Pastor R.W. Baas uit Gouda bij ons voor te gaan.

De kinderen van de kindernevendienst luisteren naar het verhaal uit Johannes 10 vers 22-30 over geloof en ongeloof. Mensen vragen aan Jezus of hij de Messias is, terwijl ze het antwoord op die vraag al lang hebben kunnen horen. De vraag is of ze het willen geloven. Wij hopen op een gezegende dienst met elkaar.

Omzien naar elkaar: Er zijn nog steeds meerdere zieken in onze gemeente, ook mensen die wachten op een behandeling, onderzoek of operatie in het ziekenhuis. Achter in de kerk hangen wekelijks de briefjes met namen en adressen. Stuur eens een kaartje of pleeg een telefoontje! God, laat mij nooit verliezen, de vreugde om uw woord, de moed mijn weg te kiezen waar ik uw voetstap hoor. En overtuig mij dag aan dag dat Gij mij hebt geroepen, ja, dat ik leven mag! (NLB 119A).

De Boekenmarkt van zaterdag 4 mei heeft het mooie bedrag van € 130. —opgebracht. Alle kopers en vrijwilligers hartelijk dank voor u of jouw inzet waarvan de opbrengst voor onze kerk is.

Rommelmarkt Zaterdag 11 mei Voorjaars- Rommelmarkt, geopend van 9-13 uur op het Kerkplein en in het Ontmoetingscentrum. Er is van alles te koop: boeken, kleding en huishoudtextiel, handgemaakte kaarten, cadeautjes, sokken, fietsen, barbecue, speelgoed waaronder Lego en spellen, curiosa, lp’s en cd’s, natuurlijk ook huishoudelijke spullen en elektra, de bloempotten en vazen ontbreken niet, plantjes horen er ook bij. Meubels van stoelen, tafels, kasten en kapstok. Koffers en tassen zijn er in alle soorten en maten. Het Rad van Avontuur draait van 9.30 tot 12.30 uur. Verse koffie, thee en fris met heerlijk gebak, soep, een tosti of heerlijke boerenpannenkoek. We zien u graag op 11 mei bij onze Voorjaars-Rommelmarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan onze kerk.

Catechese: De komende week is er weer Catechese volgens onderstaand rooster:

Basiscatechese voor de kinderen van groep 7+8 (en evt. brugklassers):

Op dinsdagmiddag 14 Mei van 16.30 – 17.15 uur Catechese voor jongeren van 13 t/m 16 jaar (16-jarigen kunnen evt ook bij de oudere groep): Op woensdagavond 15 mei van 19.15 — 20.15 uur

Catechese voor jongeren van 17 t/m 25 jaar: Op woensdagavond 15 mei van 20.30 – 21.30 uur

Wij willen hier graag alle jongeren oproepen om naar deze bijeenkomsten o.l.v. Dhr. Jan Kranendonk uit ’s-Gravendeel te komen.

Op zondag 19 Mei willen wij een gemeentemiddag organiseren. De aanvang is direct na de kerkdienst. Het belooft een leuke bijeenkomst te worden met koffie thee samenzijn, activiteiten voor jong en oud en een gezellige lunch met elkaar. Alle gemeenteleden worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. U kunt zich opgeven tot 15 mei voor meer info zie het Hervormd Contact van april 2019.

Agenda voor de komende week: Dinsdag 14 mei 16.30-17.15 uur Catechese Woensdag 15 mei 10.00-12.00 uur inloop Gez. Kerken in de RK Kerk te Puttershoek 19.15-20.15 uur Catechese 19.30-21.15 uur Repetitie Cantorij 20.30-21.30 uur Catechese. Donderdag 16 mei 10.00-12.00 Inloop “Achter de Plataan”. 13.30-14.30 Kerk is open Vrijdag 17 Mei vrouwenbijbelkring bij Wennie Veldhoen (laatste keer dit seizoen).

Ten Slotte: Mogen wij heerlijk genieten van het voorjaars weer, langzaam komt de zomer in zicht. De akkers worden weer bewerkt en alles groeit en bloeit erop los. Wat een dankbaarheid dat wij zo, in vrijheid, van Gods mooie schepping mogen genieten. Namens de kerkenraad mag ik u een Goede week en Gezegend weekend toewensen. Toos Israel Biesheuvel (scriba)

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.