Zondag 10.00 uur Ds. C.D. van Alphen uit Numansdorp

De bloemen gingen afgelopen zondag als dank voor de vele werkzaamheden in deze periode naar Mw. Toos Israel-Biesheuvel.

Afgelopen zondag vierden wij een themadienst o.l.v. Pastor R.W. Baas uit Gouda.

Wij lazen met elkaar uit Mattheus 6 vers 24 tot 34. Het thema van de preek was “Rijk zijn”.

Het was een fijne dienst waarin wij met de kinderen het verhaal van een slapende boer hoorden. Die maakte zich geen zorgen over de dag van morgen. Zo leren wij uit dit schrift gedeelte ons geen zorgen over de dag van morgen te maken. Maar wij mogen wel uitkijken naar “Zijn Rijk”.

Komende zondag hoopt Ds. C.D. van Alphen uit Numansdorp bij ons voor te gaan. De kinderen van de Nevendienst horen het verhaal uit Johannes 13 vers 31-35. Laat het maar zien! In het verhaal voor de jongste kinderen vragen Petrus en Johannes zich af of het verhaal nog verder gaat na Jezus’ dood en opstanding. In het verhaal voor de oudste kinderen hebben de leerlingen het erover wat Jezus als opdracht heeft meegegeven.  Na de dienst hopen wij op een grote opkomst voor de Gemeenteontmoetingsmiddag er is koffie-thee-limonade met wat lekkers. Er kan door de Jeugd buiten gespeeld worden en voor de volwassenen is er een spel bedacht. Natuurlijk is het belangrijkste: Elkaar Ontmoeten! Wij sluiten dit af met een gezamenlijke lunch in het Ontmoetingscentrum. Iedereen jong, wat ouder of oud is van Harte Welkom!

Omzien naar elkaar: Wij denken hier aan alle zieken en ouderen die aan huis gebonden zijn.

Wees stil, want de kracht van onze God, daalt neer op dit moment. De kracht van de God die vergeeft en ons genezing brengt; Niets is onmogelijk, voor wie gelooft in Hem. Wees stil want de kracht van Onze God daalt neer op dit moment. (OPW 464)

Ook hoorden wij een mooi bericht. In het gezin van Marianne en Hugo Kooijman-van den Berg is op vrijdag 10 Mei een dochtertje geboren. Nadere details ontbreken nog. Dit gezin woont aan de Meeuwenoordseweg nr.14 3295 LH te ’s-Gravendeel. Een Hartelijke Felicitatie voor dit gezin en alle (Over)Grootouders.

De Rommelmarkt: Met een heerlijk zonnetje erbij, was de Rommelmarkt een groot succes! Het Rad van Avontuur draaide op volle toeren en het was gezellig druk. Iedereen die meegeholpen heeft op welke manier dan ook: Hartelijk bedankt! Met elkaar hebben we een prachtig bedrag bij elkaar gekregen. De bruto-opbrengst is €3.883,76!!

Vanaf deze week zijn er boeken van de “Boekenbus” te koop bij de Superrr in Maasdam. Van Harte bij u aanbevolen. De opbrengst komt ten goede aan onze kerk.

Deze week zijn de eindexamens begonnen: De kerk leeft met de jongeren mee en wil graag even hierbij stilstaan. Maar dat kan niet zonder uw hulp. Doe je zelf examen of weet jij/u iemand binnen onze kerk die examen doet, geef dit dan door aan een van onze jeugdouderlingen.  Alvast hartelijk dank!

Agenda voor de komende week: Maandag 20 Mei: 19.00 Gebedskring in de consistorie. 19.00 uur Moderamen overleg in het OC. 19.45 uur Bijbelkring bij Mw. Thea Peet 20.00 uur Ouderlingenoverleg in het OC. Woensdag 22 Mei 10.00-12.00 uur Inloop Gez. Kerken in de RK Kerk te Puttershoek. 19.30-21.15 uur Repetitie Cantorij. Donderdag 23 Mei 10.00-12.00 Inloop “Achter de Plataan”.

Ten Slotte: Mag ik u namens de Kerkenraad een gezegend weekend en een goede week toewensen.

Toos Israel Biesheuvel (scriba)

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.