Zondag 24 februari 10.00 uur Ds. G.J. Robbemont uit Oud-Beijerland

De bloemen van afgelopen zondag gingen als hartelijke groet en beterschapswens naar Wessel van Steensel. Hij tobt al langere tijd met gezondheids problemen. Vanaf deze plaats ook heel veel sterkte toegewenst.

Afgelopen zondag hadden wij een hele feestelijke dienst speciaal voor mensen met een beperking.

Wij hebben gezongen, geluisterd, geklapt en vooral het kinderkoor “Een Vrolijk Geluid” gaf een geweldig optreden weg. Voorganger was Mw. Ds. Lyonne Verschoor. “Hoe herken je een slechterik” dat is nog zo eenvoudig niet. Ook in het verhaal van Esther was Haman de slechterik. Hij wilde alle joden dood maken omdat hij ruzie had met Mordechai ook een Jood. Gelukkig heeft God ervoor gezorgd dat het verhaal heel anders afliep. Durven wij net als Esther tegen het kwaad in te gaan?

Zijn wij wel zo dapper of durven wij dan niet. Zijn wij misschien bang dat het kwaad zich dan tegen ons keert. Heeft God wat aan ons als wij bang zijn, als wij niet durven? Durven wij te onderzoeken wat God van ons vraagt? De wereld redden begint bij een mens redden. Wie een mens redt, red de wereld. U kunt de dienst terugluisteren op www.kerkdienstgemist.nl

Komende zondag hoopt Ds. G.J. Robbemont uit Oud-Beijerland bij ons voor te gaan. Het thema van de kindernevendienst komt uit Ester 8:3-8; 9:1-23. Wat kun je doen? De wet om de joden uit te roeien, kan niet veranderd worden. Daarom maakt de koning er een wet bij waarin staat dat zij zich wel mogen verdedigen. Met de kinderen bekijken we het ook op iets kleinere schaal: Wat kun je doen als er iets gebeurd is dat niet zomaar te herstellen is?

Omzien naar elkaar: Afgelopen zaterdag hebben wij in een rouwdienst in de Kerk van Maasdam onder overweldigende belangstelling afscheid genomen van Willem Adriaan Cornelis (Wilco) den Hoed. Wilco was een mensen-mens en had heel veel mensen rondom zich verzameld. Familie, vrienden collega’s, dienst kameraden, leden van het badminton, het Koor waar Wilco lid van was en natuurlijk gemeenteleden te veel om op te noemen. Wij wensen Stefany, Bart en Megan, Laura en Wilco (de vriend van Laura) alle kracht en liefdevolle steun die zij zo nodig hebben. Laten wij dit gezin in onze gebeden opdragen. Ook denken wij aan Fenny en de kinderen Prosman die afgelopen week hun vader en opa hebben begraven. Ondanks zijn ernstige ziekte toch een enorm verlies voor zijn vrouw, de kinderen en kleinkinderen. In onze gemeente zijn nog steeds meerdere zieken.

Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Gij voert de strijd, de huld’ is U gewijd. In ’t laatste uur zal ‘k zegevierend ingaan in rust met U die die mij hebt voortgeleid. Evang. Liedbundel 246.

De Boekenbus ‘Stap in de wereld van boeken’ staat zaterdag 2 maart op het kerkplein aan de Raadhuisstraat 37 in Maasdam. De bus is geopend van 9.00 tot 12.00 uur en staat vol met heel veel boeken in allerlei genres voor mensen van 0-100! Tijdens de openingsuren kunt u uw overtollige boeken inleveren. De opbrengst van alle verkochte boeken komt ten goede aan onze kerk.

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om een huispaaskaars te bestellen: Tot en met zondag 3 maart as. Is er voor eenieder die daar belangstelling voor heeft gelegenheid om een huispaaskaars te bestellen. De bestellijst ligt achter in de kerk, voor vragen kunt u terecht bij de koster, Rook de Vlaming tel.nr 078 676 4187.

Agenda voor de komende week: Maandag 25 februari 19.00 uur gebedskring

Woensdag 27 februari 10.00 – 12.00 uur inloophuis Gez. Kerken in de RK Kerk te Puttershoek

19.45 – 20.45 uur repetitie cantorij Donderdag 28 februari 10.00 – 12.00 uur inloop “Achter de Plataan” Vrijdag 1 maart 14.30 uur seniorenkring Zaterdag 2 maart 9.00 – 12.00 uur boekenbus.

Tot Slot wil ik u namens de kerkenraad een gezegend weekend en goede week toewensen. En voor diegene die met voorjaarsvakantie gaan geniet ervan goede reis en een behouden thuiskomst toegewenst. Toos Israel Biesheuvel.

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.