Maasdam Zondag 13 januari 2019 10.00 uur Ds. L. Donkersloot uit Ridderkerk Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers

De bloemen gingen in de afgelopen periode op 23 december naar Thomas Israel op 25 december naar Mw. J. Mooijaart-Kooijman op 30 december naar Dhr. J.C. van der Gaag allen met een hartelijke groet en beterschapswens en op 6 januari naar Dhr. F.J. van der Linden met een hartelijke groet vanuit onze gemeente en een dankjewel voor het vele werk achter de schermen.

De afgelopen weken hebben wij diverse diensten mogen vieren en beleven met steeds weer andere voorgangers. Voor onze roostermaker een hele klus om met deze toch bijzondere dagen steeds weer een voorganger te kunnen vinden. Wij zijn dan ook dankbaar dat ouderling J. Vermeulen daar zoveel tijd in gestoken heeft dat zelfs het rooster voor 2019 al haast ingevuld is. Het waren mooie bijzondere en dankbare diensten die wij gevierd hebben. De Kerstnachtdienst en het feest van kerstfeest met de kinderen van de nevendienst waren feestelijke hoogtepunten in onze kerk. Wij hebben uit volle borst gezongen en geluisterd naar o.a. onze Cantorij en Diva o.l.v. Els in ’t Veld. Fijn ook te mogen ervaren dat onze gemeente trouw blijft in het bezoeken van de diensten en het elkaar ontmoeten. Afgelopen zondag mochten wij elkaar de beste wensen brengen onder het genot van koffie, thee of limonade met natuurlijk de heerlijke oliebollen van Fam. de Penning. Wat fijn om ook zo gemeente te mogen zijn. U kunt alle diensten nog eens terugluisteren op www. Kerkdienstgemist.nl.

Ook het kerstdiner op 2e kerstdag voor ouderen en alleenstaanden was zeer geslaagd. Ik zou zeggen zegt het voort zodat wij volgend jaar nog meer mensen kunnen verwelkomen. Het eten dat door de diverse vrijwilligers gemaakt werd was voortreffelijk de sfeer was goed en gezellig.  Iedereen ging voldaan met een heerlijke kerstverrassing naar huis. Als aandenken hebben wij allemaal een leuk fotoboekje ontvangen gemaakt door Joke Moelker. Vanaf deze plaats een hartelijk dankjewel voor iedereen die op wat voor manier zijn of haar bijdrage geleverd heeft.

Komende zondag hoopt Ds. L. Donkersloot uit Ridderkerk bij ons voor te gaan. Het wordt weer een bijzondere dienst waarin wij afscheid nemen van Diaken Mw. H. van Bennekom-Both. De volgende gemeenteleden zullen bevestigd worden in het ambt. Kerkrentmeester Dhr. H.E. de Winter wordt bevestigd tot Ouderling-Kerkrentmeester, Dhr. P. de Koning tot Ouderling Kerkrentmeester, Dhr. H.A. Kwakernaat tot Ouderling en Dhr. B.J. Knaape tot Diaken. De kerkenraad is dankbaar dat deze broeders hun taak in het ambt willen aanvaarden zodat ook de werkzaamheden in de kerkenraad breed gedragen kunnen worden. De kindernevendienst leest het verhaal uit Lucas 3 vers 15-16 en vers 21-22. Hij hoort bij God Johannes doopt mensen in de Jordaan. Is hij de Messias? Johannes vertelt dat hij dat niet is. Als Johannes even later Jezus doopt, weten de mensen dat Jezus de Zoon van God is.

Omzien naar elkaar: Er zijn nog steeds meerdere zieken in onze gemeente. Laten wij hen ook in het nieuwe jaar niet vergeten met een bezoekje een kaartje of een telefoontje. Hij zal de redder zijn der armen, Hij hoort hun hulpgeschrei. Hij is met koninklijk erbarmen hun eenzaamheid nabij. Hij helpt, met hun bestaan bewogen, die zijn in vrees verward. Hun bloed is kostbaar in zijn ogen. Hij draagt hen in Zijn hart.

 (Ps 72 vers 4).

De boekenmarkt van afgelopen zaterdag heeft met 39 bezoekers het mooie bedrag van € 120 Euro opgebracht. Dank aan alle vrijwilligers en kopers.

Agenda voor de komende week: Maandag 14 januari 14.30 uur Bijbelkring ‘t Huys te Hoecke 19.00 uur Gebedskring in de consistorie. Woensdag 16 januari 10.00-12.00 uur Inloophuis van de Gez. Kerken in de RK-kerk te Puttershoek.  19.45 uur repetitie van de Cantorij. Donderdag 17 januari 10.00-12.00 Inloophuis “Achter de Plataan”.

Tot slot: Namens de Kerkenraad wil ik u en jullie allemaal de allerbeste wensen voor 2019 toewensen. De laatste dagen komen de oude woorden “Veel Heil en Zegen” steeds in mijn gedachten. Met deze wens werd ik als kind door mijn grootouders begroet op nieuwjaarsmorgen.

Toch wil ik deze wens ook aan u meegeven heel veel Heil (Heling-Gezondheid) en Gods onmisbare Zegen. Toos Israel Biesheuvel.

 

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.