Zondag 23 september, Heilig Avondmaal 10.00uur, ds. J. Prosman 16.00uur, zanguurtje

De bloemen gingen zondag met een hartelijke felicitatie voor hun 55 jarige huwelijksjubileum naar dhr. en mw. De Man.

Afgelopen zondag hadden we de kerkproeverij. We deden mee met de landelijke actie om ‘oud-kerkgangers’, ‘niet-zulke-kerkgangers’ en ‘niet-kerkgangers’ en iedereen die maar wil, eens te laten proeven van onze kerk; onze gemeenschap, eredienst, ons mooie kerkje, de sfeer. We kijken terug op een mooie dienst. Met pepermunt – goed voor van alles! En met topsport als voorbeeld voor de inspanning die je ook in het geloof moet getroosten om het hoogste doel te bereiken. We lazen Hebreeën 12: 1-13. Sportcoaches, ouders en publiek zetten zich in en moedigen de sporters aan om te presteren. Een menigte mede-gelovigen (van ooit) staan zo ook om ons heen en moedigen ons aan om door te zetten, het doel te halen!

De dienst is terug te luisteren op kerkdienstgemist.nl – Hervormde kerk Maasdam.

Komende zondag mogen we weer het Heilig Avondmaal vieren. We lezen het Evangelie met de nevendienst mee, Markus 9:30-37. De Heer Jezus legt de leerlingen uit dat Hij zal lijden en sterven en na 3 dagen weer opstaan – daarover gaat het Avondmaal. Maar wat vreemd! Als zij zo onderweg zijn, praten twee leerlingen zacht met elkaar. Waarover? ‘Ik denk dat Jezus mij het belangrijkst vindt…’. Lekker belangrijk zeg! Ze denken dat Jezus het niet hoort, maar dat een vergissing! En Hij legt uit wat wel het belangrijkste is: klein willen/durven zijn…

De uitgangscollecte is voor Pastoraal diaconaal centrum De Herberg. Daar kunnen mensen even op adem komen. Kijk maar eens op pdcdeherberg.nl.

Omzien naar elkaar Belangrijke mensen in de christelijke gemeente, zo leren we van de Heer Jezus, zijn de kleinen en de zwakken. Een bemoedigend lied voor iedereen met zorgen: Door de nacht van strijd en zorgen / schrijdt de stoet der pelgrims voort, / vol verlangen naar de morgen, / waar de hemel hen verhoort (Lied 801:1).

Catechese/JeugdSoos We hebben een nieuwe opzet bedacht: catechese en Soos op zondagmiddag/avond. Dan hebben we er geen hinder meer van dat sport, baantjes en andere belangrijke bezigheden ons in de weg zitten. We beginnen met een uurtje catechese. Daarna eten we samen, een soort American Party; neem zelf je eten mee. Wie weet kunnen we ruilen? En tenslotte hebben we als vanouds Soos. Spelletje doen? Voor het geval je niet kunt op zondagavond, is er vrijdag natuurlijk ook nog catechese om 19.30u.

Tienernevendienst Zondag 23 september begint de tienernevendienst voor de kinderen van 10 t/m 14 jaar. We zijn nog op zoek naar iemand die daarbij wil helpen.

Agenda 21/9 19.30 catechese; 23/9 10.00 Heilig Avondmaal, tienernevendienst, 16.00 zanguurtje in de kerk, 17.00 catechese/jeugdSoos; 24/9 19.00 gebedskring, 20.00 Bijbelkring; 26/9 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek/Maasdam in de RK-kerk, 19.00 Alpha-cursus Puttershoek, 19.45 Cantorij; 27/9 10.00-12.00 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 28/9 10.15-11.45 VrouwenBijbelkring, 19.30 catechese; 1/10 19.30 kerkenraad.

Tenslotte Interessante gedachte naar aanleiding van de kerkproeverij… Heeft u wel eens over de kerkelijke activiteiten nagedacht als een soort sportschool, of, nog wat socialer, een sportvereniging waar je je geloofs-fitheid en -gezondheid op peil kunt komen houden?                                                                         Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.