Zondag 2 september 10.00uur, ds. J. Prosman

De bloemen gingen zondag 19 augustus met een hartelijke groet en beterschapswensen van ons allemaal naar dhr. R. de Vlaming. Zondag 26 augustus gingen de bloemen met hartelijke groet van de gemeente naar dhr. en mw. Dorst-van der Steeg.

Afgelopen diensten Zondag 19 augustus hoorden we de Heer Jezus tegen een doofstomme man zeggen: Effata, ga open! En, wonderlijk, zijn oren en zijn mond gingen open. Ook wij laten ons door Jezus aanspreken! Niets liever wil Hij dan dat onze harten open gaan. Voor God, voor elkaar en voor onszelf. Net als toen: zelfs de Heer Jezus kon de omstanders hun mond niet meer laten houden…: ze waren geweldig onder de indruk en zeiden: ‘Alles wat Hij doet is goed: zelfs doven laat Hij horen en stommen laat Hij spreken’ (Markus 7: 37).

Zondag 26 augustus hadden we een geweldige doopdienst! Ondergedompeld in Gods liefdevolle zorgzame, reddende en inspirerende zorg en nabijheid –  gedoopt in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest – werden Marlene Jantsje (Maartje) Lanting, geboren op 11 mei, dochter van Jurgen en Mirjam Lanting, en Esther Naomi (Esther) van Raamsdonk, geboren op 26 juli, dochter van Arnoud en Paula van Raamsdonk. We zijn dankbaar dat God Vader is van ons en onze kinderen en dus ook eeuwig voor hen wil zorgen. We zijn dankbaar dat de Heer Jezus hen met ons in Zijn liefde, door Zijn bloed, schoonwast van alle zonden (ook van alles wat nog komen gaat). We zijn dankbaar dat de Heilige Geest ook hen heel hun leven wil omringen en inspireren om te geloven dat God hen in Christus eeuwig liefheeft (zo mooi als dat verwoord wordt in het aloude doopformulier…)!

De diensten zijn terug te luisteren op kerkdienstgemist.nl – Hervormde kerk Maasdam.

Komende zondag 2 september lezen we het evangelie met de kinderen van de nevendienst mee: Markus 8:22-26. Het gaat over een blinde man die door Jezus genezen wordt. Wat een wonder om goed te kunnen zien! Een wonder dat God Zich door Jezus over ons ontfermt. Uit het Oude Testament lezen we uit Zacharia 8 dat mensen nog meer kunnen leren zien: een mooie, hoopvolle en gelovige toekomst…

De uitgangscollecte is voor Kerkbeheer.

Elke dag kerk Wilt u door de week ook even in de kerk zijn voor een moment stilte, bidden of een gesprek. Nu de vakantie weer voorbij is kan dat weer elke dag van 13.00-14.00. Van harte welkom!

Omzien naar elkaar We leven mee met allen die onder zorgen gebukt gaan. Bidt u voor hen en brengt u eens een kaartje of een bezoekje. Een mooi gebed voor u uit de kerk: Gij zijt mij overal nabij, / Uw ogen waken over mij (Psalm 139:7).

Achter de Plataan De Inloop op donderdagmorgen van 10.00u tot 12.00u voor alle bewoners van Maasdam is weer gestart. Komt u ook? En neemt u eens iemand mee? Zo houden we met elkaar een gezellig en levendig dorp.

De Boekenbus ‘Stap in de wereld van boeken’ staat zaterdag 1 september weer van 9.00 tot 12.00 uur op het kerkplein.

Rommelmarkt Voor de Rommelmarkt op 8 september zoeken we nog naar helpers in de kramen. En naar mensen die vrijdag willen helpen opbouwen en zaterdag na 13.00u opruimen. Ook kunnen we nog wat bakkers vooraf gebruiken. Met elk uur aangeboden hulp zijn we blij! Graag aanmelden bij Elly Snel (6764169 of elfjesnel@gmail.com).

Opslagruimte Wie kan ons helpen aan een lege schuur, garage of ander onderkomen voor opslag voor de spullen van de Rommelmarkt?

Alpha-Cursus Puttershoek Woensdag 5 september start voor de 14e keer een nieuwe Alpha-cursus. De cursus is op woensdagavond van 19.00u tot 21.45u in de Hoeksteen kerkplein 2 in Puttershoek. We beginnen steeds met een maaltijd. De cursus duurt 13 weken en is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wilt u zich opgeven als deelnemer of helper? Neem dan contact op met Leen Spaans (6760077) of Govert Gravendeel (06-50413434).

Kerkproeverij op startzondag is het de bedoeling dat u eens mensen meeneemt uit uw buurt en kennissenkring om samen de kerk te proeven. U heeft daar zondag al een flyer voor meegekregen…

Agenda 1/9 9.00-12.00 Boekenbus; 3/9 19.30 kerkenraad; 5/9 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK-kerk; 19.45 Cantorij, 19.00 start Alpha-cursus; 6/9 10.00-12.00 inloopochtend ‘Achter de Plataan’ 7/9 ophaalochtend rommelmarkt; 8/9 9.00-13.00 najaarsrommelmarkt; 9/9 startzondag/kerkproeverij; 10/9 19.00 gebedskring.

Tenslotte We kijken terug op een heerlijke vakantietijd. En uitgerust kijken we vooruit op het seizoen dat op uitbarsten staat. De herfst is oogsttijd zegt men immers…                                                                                                                                                             Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.