Zondag 16 september, Kerkproeverij 10.00uur, drs. P. van Dam, Houten

De bloemen gingen zondag met een hartelijke groet naar Sonja Reedijk.

Afgelopen zondag hadden we onze startdienst voor het kerkenwerkseizoen. De Heer Jezus wandelde met Zijn leerlingen van het ene dorp naar het andere. En onderweg stelde Hij zomaar opeens een paar vragen (Markus 8:27-38). Hij stelde ze ook aan ons: ‘Wie zeggen de mensen dat Ik ben?’ en toen: ‘Wie ben Ik volgens jullie?’ Daaromheen ontspon zich een goed gesprek… Dat kan zomaar gebeuren als je nieuwsgierig bent naar wat anderen denken, vinden, voelen! Bijzonder was dat Jezus’ leerlingen zomaar wisten wat de mensen om hen heen van Jezus vonden: ‘Eén van de profeten…’ Weet u wat de mensen om u heen van Hem denken? En Wie is Jezus volgens jou? Je Messias; je reddende Koning, je bevrijdende, verzoenende Priester, je Profeet die je in de waarheid leidt?

De dienst is terug te luisteren op kerkdienstgemist.nl – Hervormde kerk Maasdam.

Komende zondag Kerkproeverij Zondag doen wij mee met de landelijke Kerkproeverij. Wilt u wel eens iemand anders laten ervaren/proeven hoe de kerk is? Vast wel! Nodig ze gerust uit om eens mee te komen kijken. Er zijn zoveel mensen, buren, vrienden, collega’s, enz., die misschien best nieuwsgierig zijn… Nodig ze gewoon uit. Dan zie je vanzelf wat er gebeurt. Voorganger in deze dienst is ons aller welbekende Paul van Dam uit Houten. Ik was er zelf graag geweest, maar er waren al lange tijd afspraken die niet meer verzet konden worden. Gezegende dienst!

De uitgangscollecte is voor Kerkbeheer.

Omzien naar elkaar Een van de belangrijkste kanten van de christelijke gemeente is dat we naar elkaar omzien, elkaar steun en troost bieden, elkaar bij de hemelse Vader brengen. Daarom noemen we onze ziekenWe bidden met elkaar een lied van afgelopen zondag: Jezus, ga ons voor / deze wereld door, / en U volgend op Uw schreden / gaan wij moedig met U mede. / Leid ons aan Uw hand / naar het vaderland. (Lied 835:1).

Rommelmarkt – Open Monumentendag We kijken terug op een prachtige dag! Heerlijk weer, een goed bezochte gezellige Rommelmarkt met een geweldige opbrengst: 3984,22 Euro. Iedereen nogmaals heel hartelijk dank voor de geweldige inzet! Dank ook naar God die ook nu weer in alles heeft voorzien. Hij zorgt ook voor ‘dagelijks brood’.

En dan de expositie van onze ‘verborgen talenten’ in de kerk. Wat een geweldige schilderijen, beelden, glaswerk, textiel. Het is werkelijk verbazingwekkend en bewonderenswaardig wat mensen kunnen maken. Dat dingen zoveel ‘ziel’ kunnen krijgen! Dat je zoveel persoonlijke gevoelens in een kunstwerk kunt leggen! Je gaat mensen helemaal met andere ogen bekijken hierdoor. Ik ben blij dat deze talenten nu niet langer meer verborgen zijn… Het is allemaal geopenbaard onder het inspirerende orgelspel van onze organisten. Wat een goede gesprekken hebben we met elkaar gehad in onze Open Kerk!

Catechese/JeugdSoos We hebben een nieuwe opzet bedacht: catechese en Soos op zondagmiddag/avond. Dan hebben we er geen hinder meer van dat sport, baantjes en andere druktes ons in de weg zitten. We beginnen met een uurtje catechese/praten over het geloof. Daarna eten we samen. We maken daar een soort American Party van; iedereen neemt z’n eigen eten van thuis mee en dan ruilen? En daarna sozen we lekker nog een poosje. Spelletje, kletsen, enz. We beginnen deze zondag met een film. Komen jullie allemaal? Voor het geval je niet kunt op zondagavond, is er vrijdag natuurlijk ook nog catechese om 19.30u.

Tienernevendienst Zondag 23 september begint de tienernevendienst voor de kinderen van 10 tot en met 14 jaar. We zijn nog op zoek naar iemand die daarbij wil helpen.

Agenda 14/9 10.15-11.45 VrouwenBijbelkring; 16/9 10.00 kerkproeverij; 17.00 catechese/jeugdSoos (film); 17/9 19.00 moderamen, 20.00 ouderlingen; 19/9 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek/Maasdam in de RK-kerk; 19.45 Cantorij, 19.00 Alpha-cursus Puttershoek; 20/9 10.00-12.00 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 21/9 19.30 catechese; 23/9 10.00 Heilig Avondmaal, tienernevendienst, 16.00 zanguurtje in de kerk; 24/9 19.00 gebedskring, 20.00 Bijbelkring.

Tenslotte Om te oefenen met een goed geloofsgesprek: vraag eens aan iemand die je kent: ‘Wie is Jezus volgens jou?’ En probeer ook voor jezelf eens antwoorden op die vraag te geven…                                      Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.