JOR World Servants 2019

JOR World Servants 2019

 

Na het succes van de afgelopen jaren gaan er in 2019 weer enkele jongeren op pad met World Servants! In de zomer van 2019 vertrekken Laura den Hoed, Frank Janssens en Ilona Preesman naar Ghana, Oeganda en Malawi.

 

Ghana

In Gorogo, Ghana, zal Laura bouwen aan woningen voor medisch personeel bij het gezondheidscentrum. Het personeel reist nu vanuit de stad van en naar het gezondheidscentrum. Dichtbij het gezondheidscentrum wonen betekent voor de verpleegkundigen snellere en betere zorg voor de patiënten. Nadat World Servants in 2008 het gezondheidscentrum gebouwd heeft zijn deze woningen de volgende stap naar gezondheidszorg voor iedereen.

 

Oeganda

Frank bouwt in Kkungu, Oeganda, aan klaslokalen voor een kleuterschool en helpt bij de renovatie van lokalen van de basisschool. Door de oorlog in de jaren 80 is de school in verval geraakt en loopt het leerlingenaantal terug. Door de bouw van een kleuterschool en renovatie van de basisschool hoopt de gemeenschap de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

 

Malawi

In Liziwazi ,Malawi, helpt Ilona mee bij de bouw van klaslokalen en latrines voor de basisschool. Nu staat er één lokaal gebouwd van modder en gras, wat niet aantrekkelijk is voor leraren. De lokale bevolking bouwt zelf de eerste twee lokalen en World Servants helpt bij de bouw van lokaal nummer 3 en 4. Hierdoor kan de overheid gekwalificeerde leraren toewijzen aan Lizawazi en zal de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. De latrines maken het mogelijk dat meisjes ook naar school kunnen wanneer ze ongesteld zijn.

 

Om deze reizen te kunnen maken is een totaalbedrag van €7500,- nodig. Ook dit jaar hebben wij gekozen om actie te voeren om dit bedrag bij elkaar te krijgen. In tegenstelling tot voorgaande jaren willen wij enkele grote acties houden, in plaats van meerdere kleine acties. Via de kerkbladen, onze facebookpagina JOR World Servants en internet op geef.ws/puttershoek zullen wij u op de hoogte houden van acties en de voortgang.

 

Meebouwen aan verandering? Sponsor onze reis via internet, op geef.ws/puttershoek

 

Wij hopen dat we ook dit jaar weer op uw steun en support mogen rekenen!

 

Frank Janssens, Laura den Hoed en Ilona Preesman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.