Zondag 5 augustus 2018 voorganger: Ds. L. Donkersloot uit Ridderkerk Zondag 12 augustus 2018 voorganger: Dhr. N. Noorland uit Nieuwerbrug

Bloemen: Op zondag 22 juli gingen de bloemen naar Petra Commijs. Op zondag 29 juli gingen de bloemen naar Dhr. H. Kwakernaat. Beiden met een Hartelijke Groet en Sterkte wens vanuit onze gemeente.

Afgelopen zondagen: Op zondag 22 juli ging onze oud-predikant Ds. Jak. Verwaal uit Ureterp bij ons voor. Het thema van de preek ging over “een blauw draadje”. Wij mensen zijn geneigd “iets te zien”, daardoor “iets te denken” en daar ons beeld mee te vormen.

Echter staat er in Numeri 15 en Lucas 8 dat het van belang is kwastjes aan je kleed vast te maken met een blauw draadje. Dit draadje moet ons aan God herinneren. Dit verwijst naar Gods Schepping. Wij kunnen heel veel maar niet alles. Dit blauwe draadje verwijst naar God. Als je soms twijfelt mag je erop vertrouwen dat God erbij is. Altijd en overal.

Op zondag 29 juli ging onze oud-predikant Ds. D. Smink uit Alblasserdam bij ons voor.

Wij lazen Marcus 6 en Jeremia 23. In deze lezingen staat het thema van de broden en de vissen centraal. Wij mogen er altijd op vertrouwen dat God omziet naar zijn schapen en iedereen geeft wat hij of zij nodig heeft. Gods liefde is groot. Het symbool van brood en vis geeft aan dat er altijd voldoende is voor iedereen.

Het was fijn om onze oud predikanten weer te mogen ontmoeten.

Komende zondagen: Op zondag 5 augustus gaat Ds. L. Donkersloot uit Ridderkerk bij ons voor. Het thema van de kindernevendienst komt uit Marcus 7 vers 1-23. Hierin geven de farizeeën commentaar op heel veel uiterlijkheden. Schone kleding, schone handen. Jezus zegt het gaat niet om het uiterlijk maar om wat er in je hart leeft.

Op zondag 12 augustus gaat Dhr. Nathan Noorland uit Nieuwerbrug bij ons voor.

Thema van de kindernevendienst komt uit Marcus 7 vers 24-30. De kruimels onder tafel.

Als het koninkrijk een brood is kunnen wij allemaal leven van de kruimels.

Wij hopen op fijne bijeenkomsten met onze gastpredikanten. Hartelijk welkom voor iedereen ook eventuele gasten in ons midden.

Omzien naar elkaar: Er zijn veel zieken in onze gemeente. Sommigen heel ernstig anderen plotseling. Wij bidden voor hen om geloof, moed en ontferming en waar mogelijk om genezing. Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van hem blijf ik alles verwachte. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen.” (Psalm 62 ver 6-7). Wilt u onze zieken en rouw dragenden en oudere gemeenteleden niet vergeten in deze vakantie periode.

Afscheid: Op woensdag 25 juli jl. hebben wij afscheid moeten nemen van ons trouwe gemeentelid Mw. Neeltje van Steensel-Verloop. Zij is gestorven op 20 juli 2018 in de leeftijd van 80 jaar. De rouwdienst werd geleid door Ds. R. ten Napel uit ’s-Gravendeel in de aula van “De Essenhof in Puttershoek. Wij stonden stil bij Psalm 62 vers 6-9. Nel putte vooral veel kracht uit Gezang 117 vers 3 en 4 uit de Hervormde Bundel van 38.

Vertrouw tenslotte uw levenslot, uw aard, uw eeuwig lot aan God. Wat een groot geloof straalt eruit dit lied. Nel was een zeer zorgzame vrouw en moeder die zoals de kinderen vertelden altijd bezig was. Vooral altijd klaar stond om anderen te helpen. Na het overlijden van Jan in maart 2017 werd het moeilijk. De laatste periode in haar leven moest zij vooral zelf geholpen worden. Dit vond zij lastig te aanvaarden. Na afnemende krachten is zij gestorven in Huis te Hoecke in Puttershoek. Wij wensen de kinderen Arjanne en Erik, Jolanda en Bjorn en de kleinkinderen Marit, Arne en Thomas heel veel sterkte in dit verlies en de troost van God voor de komende tijd toe.

Agenda: De Boekenbus ‘Stap in de wereld van boeken’ staat zaterdag 4 augustus op het kerkplein aan de Raadhuisstraat 37 in Maasdam. De bus is geopend van 9.00 tot 12.00 uur, zit boordevol boeken dus is er vast iets voor u bij. Ontspannen met een boek in de zomer! De opbrengst van de verkochte boeken komt ten goede aan onze kerk.

 

Woensdag 8 augustus: 10.00-12.00 Inloophuis Gez. Kerken Puttershoek en Maasdam in de RK Kerk te Puttershoek.

Maandag 13 augustus 18.45 Gebedskring in de consistorie.

Tot Slot: Of u nu met vakantie mag gaan of mag werken of gewoon thuis verblijven wij wensen u de komende weken veel Geloof Hoop en Liefde toe.

Gods liefde is oneindig groot, hoger dan de lucht, en dieper dan de zee, Toch past Zijn liefde in mijn hart, ik draag Hem met mij mee! ( uit Woorden van Gods Liefde)

Namens de Kerkenraad Toos Israel- Biesheuvel (ouderling-scriba)

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.