Zondag 1 juli 10.00uur, ds. J. Prosman afscheid kindernevendienst

De bloemen gingen zondag als bemoedigende groet naar mw. De Vos-Steenbergen.

Afgelopen zondag ontdekten we dat de kerk een veilige ankerplaats is in de storm die het leven wel eens kan zijn. Niet omdat wij zo groot en sterk zijn, maar omdat we Jezus aan boord hebben, DE Verlosser, die ons in de storm niet in de steek laat (Markus 4: 35-41). Zoals Job in een storm werd opgeraapt door God (Job 38) zo wil Hij ook ons uittillen boven de ellende en onze blik omhoog heffen, zodat we weer hoop krijgt en moed. Kijk maar eens om je heen en zie Wie dit allemaal geschapen heeft en in stand houdt, zo leerde Job. En het besef werd bij hem steeds duidelijker: ‘ik word gedragen’. Toch wel! Het kan nog zo stormen, bij God ben je veilig.

Wilt u de dienst (nog eens) horen/meemaken? Dat kan op kerkdienstgemist.nl – Hervormde kerk Maasdam.

Komende zondag hebben we weer een bijzondere dienst: Rosanne en Sijmen nemen afscheid van de kindernevendienst. Zij maken de overstap naar de gewone diensten, de tienerdiensten en de catechisatie. Hartelijk welkom! Zorg dat je erbij komt! Omdat je steeds volwassener wordt, moet je natuurlijk steeds meer volwassen behandeld worden. Het thema is zondag dan ook ‘Wat is er veranderd?’ jullie weten vast wel dingen te noemen die anders geworden zijn met dat je groter werd.

We blijven wel steeds met de kindernevendienst meelezen. Deze keer het slotverhaal van Job, de laatste keer voorlopig dat we hem tegenkomen. Hij wordt weer even gezegend als eerst. Maar zou Job veranderd zijn? En de vrienden? Wat doet levenservaring met je? We lezen een parallelverhaal uit het Evangelie (Markus 5: 22-24 en 35-43). Jezus redt Jaïrus en zijn dochter. Dat doet toch wat met je?

De uitgangscollecte is voor kerkbeheer.

Elke dag kerk We herinneren u er nog maar eens aan dat de kerk ook door de week vrijwel dagelijks open is: na de middag (13.00/30-14.00/30u). Iedereen is welkom om even te kijken, te peinzen, te bidden of voor een gesprekje. U kunt sinds enkele weken ook een kaarsje komen aansteken.

Omzien naar elkaar Gedragen worden is het belangrijkste wat een mens kan meemaken. We worden gedragen van kinds af aan. En gelukkig zijn er steeds mensen om ons heen die ons willen kennen. En het belangrijkst van al: God wil ons kennen, ons dragen. Wij helpen mee door onze zieken (een beetje) mee te dragen en hen op te dragen aan de Vader in de hemel.

Blijven we bidden voor hen Een oud bekend lied (Ev. Lied. 187: 1) voor u, we zongen het zondag in de kerk: ’t Scheepke onder Jezus’ hoede, / met zijn kruisvlag hoog in top, / neemt als arke der verlossing / allen, die in nood zijn, op.

Gemeente-BBQ Het was best fris… Maar reuze gezellig! We kijken terug op een geslaagde en druk bezochte gemeente-barbecue op vrijdag 22 juni. Het is prachtig om samen de zomervakantie van de meeste kerk-activiteiten te vieren. Allemaal, meest van al de organisatie, heel hartelijk dank!

De Boekenbus ‘Stap in de wereld van boeken’ staat zaterdag 7 juli weer van 9.00 tot 12.00u op het kerkplein. De bus zit boordevol boeken. Dus er is vast iets voor u bij. Ontspannen met een boek in de zomer! De opbrengst van de verkochte boeken komt ten goede aan onze kerk. Informatie: kerkmaasdam.nl/activiteiten/boekenmarkt of www.facebook.com/marktmaasdam.

Agenda 29/6 ophaalochtend Najaars-Rommelmarkt; 1/7 10.00 afscheid nevendienst; 2/7 19.00 gebedskring, 19.30 kerkenraad; 4/7 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK-kerk, 14.00 kinderknutselclub; 5/7 10.00-12.00 inloopochtend ‘Achter de Plataan’ (laatste keer voor de zomer, 12/7 zomerstop-BBQ); 7/7 9.00 – 12.00 boekenbus.

Tenslotte Eén van de wijze dingen die we van Job leren is: laat je dragen. Laat je redden. Laat toe dat de a/Ander voor je zorgt. Je kunt jezelf immers niet dragen, laat staan redden. Zelfs de beste mens – dat was Job! – kan dat immers niet zelf…                                                                                                                                                                             Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.