Zondag 22 april 10.00uur, ds. H. van der Graaf, Rhoon

Bloemen Zondag gingen de bloemen met hartelijke groet naar mw. J. Visser-van der Pligt. Zij kwam thuis uit De Rembrandt. Eveneens met hartelijke groet ging een knuffel naar Rosalie van Bennekom die thuiskwam uit het ziekenhuis.

Afgelopen zondag ontmoetten we Kaïn en Abel, Petrus en een naamloze discipel. We herkenden in hen allemaal zo heel veel. We herkenden onszelf op allerlei manieren in hen. Met onze goede voornemens en mislukkingen, onze toewijding en soms zelfs (verborgen?) overmoed/hoogmoed(?). Maar meest raakte ons de vraag van Jezus: heb je Mij lief? Hij vroeg aan Petrus niet de allerhoogste liefde; die kan Hij alleen geven. Maar Hij vraagt Petrus en ons wel om Zijn liefde te aanvaarden. Zoals die naamloze discipel deed. Minder kan niet. Volgen wij Hem!

U kunt dienst nog eens meemaken op kerkdienstgemist.nl – Maasdam.

Komende zondag mogen we elkaar weer ontmoeten bij God thuis. Bijzonder is het dat er een christelijke gemeente is en een kerkgebouw, een plaats en een gemeenschap waar God tot ons komt! De ons welbekende ds. H. van der Graaf gaat ons voor in het luisteren naar Gods woord en in de gebeden.

De nevendienst gaat aan de slag met het verhaal van de Goede Herder (Johannes 10:11-16). Jezus vertelt over Zichzelf: de Herder die alles voor Zijn kudde overheeft. Hij loopt zelfs niet weg voor dreiging en gevaar, maar blijft bij ze. Hij is meer dan wie ook trouw en zorgzaam.

De uitgangscollecte is voor kerkbeheer.

Huwelijk Donderdag 26 april gaan Jeroen Tempelman en Vera Meuzelaar trouwen! De bevestiging en kerkelijke inzegening is om 15.30 in onze kerk. We bidden met hen mee dat God hen een lang en gelukkig huwelijk geeft!

Omzien naar elkaar Ter bemoediging voor onze zieken een Paaslied van afgelopen zondag: ‘Ik zeg het allen, dat Hij leeft, / dat Hij is opgestaan, / dat met Zijn Geest Hij ons omgeeft / waar wij ook staan of gaan. (NLB Lied 642: 1).

Rommelmarkt We kijken er alvast een beetje naar uit… Zaterdag 5 mei van 9.00-13.00u houden we weer de Voorjaarsrommelmarkt op het kerkplein en in Het Ontmoetingscentrum. Als u nog goede herbruikbare spullen hebt, komen we die graag op 4 mei ophalen (graag in een stevige doos). Belt u dan tot 3 mei 6767188 of 6761696. Er is van alles te koop: kleding en huishoudtextiel, handgemaakte kaarten, cadeautjes, sokken, fietsen, barbecue, speelgoed (o.a. Lego), spellen, curiosa, lp’s en cd’s, huishoudelijke spullen en elektra, bloempotten, vazen, plantjes, koffers en tassen in alle soorten en maten. Het Rad van Avontuur draait van 9.30 tot 12.30 uur. Er is verse koffie, thee en fris met heerlijk gebak, soep, een tosti, haring of heerlijke boerenpannenkoek. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via facebook.com/marktenmaasdam of kerkmaasdam.nl/activiteiten/rommelmarkt. We zien u graag op 5 mei!

Agenda 20/4 10.15-11.45 vrouwenBijbelkring, 17.00 BBQ catechese/jeugdsoos; 23/4 18.45 gebedskring, 19.00 moderamen, 20.00 ouderlingen; 25/4 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk, 19.45 cantorij; 26/4 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’, 15.30 huwelijksdienst; 27/4 19.00 weeksluiting ‘t Huys te Hoecke.

Tenslotte Heb je Mij lief? Houd je van Mij (Johannes 21:15-19 ? Laten we deze vraag van Jezus eens een poosje meenemen…

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.