Zondag 24 september 10.00uur, Ds. J. Prosman, Heilig Avondmaal 16.00uur, zanguurtje

Bloemen Zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet en beterschapswensen naar Jos van Wingerden.

Afgelopen zondag We kijken terug op een zegenrijke ontmoeting rond het open Woord. Opnieuw was daar Zacheüs. Deze keer was hij de ‘model-mens’ die wegkruipt voor God. Ook al zoekt hij Jezus, het blijkt dat Jezus de eigenlijke zoeker is. Hij zoekt immers altijd mensen die niet aan het ideaalbeeld voldoen. Zacheus was niet de rechtvaardige die hij heette te zijn. Door zijn gedrag was zijn naam een aanfluiting geworden. Maar Jezus is gekomen om zulke zondaren te redden. Hij haalde hem uit zijn boom, uit zijn leven van schone schijn en maakte hem een mens zoals God het bedoeld had. Zo zoekt Jezus ons allemaal. Kom uit je boom. Hij wil bij jou thuis zijn en jou veranderen in een écht goed mens!

Komende zondag We mogen zondag het Heilig Avondmaal vieren! Jezus deelt Zijn hele leven met ons. Met ons en voor ons is Hij de dood doorgegaan. En met Hem mogen we delen in het eeuwige leven. Als je bedenkt wat Hij allemaal voor ons over heeft, kun je niet anders dan diep onder de indruk en dankbaar het Avondmaal vieren. Om maar heel dicht bij Hem te zijn…

Met de kindernevendienst mee, lezen we het evangelie uit Matteüs 6:24-34. Waar maak je je zorgen om? Om geld, om spullen, kleren en eten? Of (ook) om het koninkrijk van God? Dat zijn niet alleen twee verschillende dingen, ze kunnen zelfs tegenover staan. Maak je liever zorgen om het koninkrijk, houdt Jezus ons voor. De hemelse Vader zorgt immers dat je over de rest geen zorgen hoeft te maken?

Zanguurtje Zoals steeds, houden we op de zondagen dat we het Heilig Avondmaal vieren in de middag ons zanguurtje van 16.00-17.00u. We mogen zo onze dank voor de liefde van God, onze dank voor het offer van Jezus uitzingen. Iedereen is welkom. Heeft u zelf een mooi lied? Dan zingen we dat ook! Iedereen, jong en oud, hartelijke welkom!

Omzien naar elkaar We ontvingen enkele overlijdensberichten. Ons gemeentelid Neeltje den Boer-de Geus overleed zaterdag 9 september in de leeftijd van 83 jaar. De crematie vond plaats donderdag 14 september in Heinenoord.

Ook ontvingen we bericht van fam. Hensen-van Dijk dat de moeder van mw. Hensen woensdag 13 september in de leeftijd van 93 jaar is overleden. Zij is dinsdag 19 september begraven op de Essenhof.

We leven mee met de nabestaanden! We bidden om uitzicht. We bidden om Gods nabijheid en troost voor hen allemaal!

We leven ook mee met onze zieken. In het bijzonder met mw. A.J. Sluimer-Konijnendijk die afgelopen week met hartklachten werd opgenomen in Dordwijk. We zijn blij dat dhr. Jos van Wingerden weer thuis is uit het ziekenhuis. En we bidden voor alle anderen die ziek thuis zijn of wachten op operaties en behandelingen: mw. M.J. Schippers-Vermaas, dhr. Leo den Boer, mw. H.W. Bijl-Schouten (chemo), mw. J. Visser-van der Pligt, mw. A. Goud, dhr. H.J.F. Dorst. Evelien Donker (klaar met chemo), dhr. C. Peet en mw. S. Reedijk.

Dat God jullie allemaal nabij is! HEER, hoor hun gebed, laat hun hulpgeroep tot U komen (Psalm 102: 2).

Jongerenkring Vrijdagavond 22/9 om 20.30 willen we een eerste keer bij elkaar komen om eens te kijken hoe en wanneer we het best onze gespreksgroep kunnen hebben. Dus als je niet (meer) naar catechisatie gaat en je wilt wel weer eens doorpraten over geloof en alles wat daarmee samenhangt, kom eens kijken. Of als je vrienden hebt aan wie je ‘het’ wel eens wilt uitleggen… Je eigen vragen en ideeën zullen centraal staan! Allemaal hartelijk welkom! ds. Prosman.

Agenda 22/9 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos, 20.30 jongerenkring; 24/9 16.00 zanguurtje; 25/9 19.00 gebedskring; 27/9 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK-kerk, 19.45 Cantorij; 28/9 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 29/9 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos, 20.30 belijdeniscatechese; 2/10 19.30 kerkenraad.

Tenslotte Zacheüs heeft ons wat te zeggen. Niet voor niets werd hij ons twee zondagen achtereen voorgehouden. Bedenk eens uit welke boom u zou moeten komen om Jezus te kunnen ontvangen in uw huis…?

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.