Zondag 3 september 10.00uur, ds. J. Prosman

Bloemen Vorige week zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet en beterschapswensen naar Paula van Raamsdonk.

Afgelopen zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet en beterschapswensen naar mw. Visser-van der Pligt.

Afgelopen zondagen Zondag 20 augustus leerden we van de Heer Jezus dat de kerk vooral een huis van gebed is (Lukas 19: 41-48). ‘Wat maakt de kerk tot kerk?’ was de vraag die door Jezus beantwoord werd. Het werd persoonlijk: Zijn wij kerk? En Hoe zijn wij kerk? Hoe zijn wij van de Heer van de kerk? Dat heeft alles te maken met God hoog houden, met Hem Heer te laten zijn van ons (gemeente)leven.

Afgelopen zondag ontmoetten we Hizkia, die, zacht gezegd, gepest werd door koning Sanherib van Assyrië en zijn generaal Rabsake (Jesaja 37). Hizkia deed het beste wat je maar doen kunt: hij bracht het bij de Heer, op het altaar in de tempel. Brengen wij ook onze problemen bij God? En, misschien wel net zo belangrijk: zegenen wij of persten wij onze medemensen?

De vraag is: zijn wij discipelen van de Heer Jezus? Hij deed net als Hizkia: Hij bracht alle ellende bij God… Hij ging ons biddend voor.

Komende zondag lezen we weer met de nevendienst mee (Markus 7:31-37). Moet je horen! Er wordt een man bij Jezus gebracht. Zijn oren zijn dicht, uit zijn mond komt nauwelijks geluid. Het volk smeekt Jezus om de man de handen op te leggen. Jezus raakt hem aan en zucht. Hij roept: ‘Ga open!’ En het gebeurt. Jezus vraagt de mensen het niet verder te vertellen, maar zij kunnen hun mond niet houden… We bidden dat de Heer Jezus ook vandaag mensen de oren opent!

Omzien naar elkaar Er zijn heel wat zieken in onze gemeente. Mw. H.Bijl-Schouten, mw. J.Visser-van der Pligt, mw. A. Goud (sinds afgelopen zaterdag in het ziekenhuis), mw. I. Middelkoop-Kruithof (in de Rembrandt, Oud-Beijerland),  dhr. H.J.F. Dorst (afgelopen week thuis gekomen uit de Hoge Weide), Evelien Donker, mw. S. Reedijk en dhr. C. Peet.

We bidden voor hen allemaal (niet alleen op zondag) om Gods nabijheid, om kracht, om genezing waar mogelijk en om geloof.

Geboorte Zaterdag 26 augustus was het feest aan de Gatsedijk! Jeroen Snaaijer en Betty Snaaijer werden verblijd met de geboorte van hun tweede zoon: Paulus Jakobus. Finn (zijn roepnaam) is het broertje van Sep. Van harte gefeliciteerd! Van harte Gods vaderlijke zegen gewenst!

Boekenmarkt Zaterdag 2 september staat de Boekenbus “Stap in de wereld van boeken” ’s morgens op het Kerkplein. Komt u boeken kopen (brengen mag ook)? Het doel is prima: uw leesgenot en de kerk vaart er ook wel bij. Kijk ook eens op: www.kerkmaasdam.nl/activiteiten/boekenmarkt of www.facebook.com/marktmaasdam.

Rommelmarkt Volgende week zaterdag 9 september hebben we van 9.00-13.00u weer Rommelmarkt! Er zijn weer van allerlei prachtige spullen te koop. Er is te eten en te drinken. En dat allemaal voor het goede doel. Heb je vrijdag 8 en/of zaterdag 9 september gelegenheid om een paar uur of dagdeel te helpen bij het opbouwen, verkopen en/of opruimen dan kan je je aanmelden via elfjesnel@gmail.com. Zie voor verdere informatie: www.kerkmaasdam.nl/activiteiten/rommelmarkt.

Nacht Zonder Dak Volgende week zaterdag 9 september, na de rommelmarkt, organiseren wij een Nacht Zonder Dak. Een nacht dakloos zijn om mee te leven en sponsor-geld bij elkaar te halen voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India. We willen hen helpen om een toekomst op te bouwen, die niet letterlijk op straat ligt. Als je niet al meedeed, kom in elk geval kijken! Om 20.00 u presenteert Tear Fund het project in het Ontmoetingscentrum. U kunt dan ook een hapje en drankje kopen helpt ons helpen. En zondagmorgen is er om 8.00u inloop ontbijt. Daarna de kerkdienst waarin het resultaat bekend gemaakt wordt. Kijk eens op: www.nachtzonderdak.nl/doe-mee/maasdam-09-09-2017.

Agenda 2/9 Boekenbus; 4/9 19.30 kerkenraad; 6/9 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK-kerk; 7/9 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’, 14.30 seniorenkring; 9/9 9.00 najaars-rommelmarkt, 15.00 Nacht Zonder Dak; 10/9 8.00 inloop-ontbijt Nacht Zonder Dak, 10.00 Startdienst.

Tenslotte We bidden om Gods zegen voor onze gemeente en voor al de activiteiten die weer aan het opstarten zijn!

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.