Zondag 7 mei 10.00uur, drs. P. van Dam, Houten

Bloemen Afgelopen zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet en felicitaties voor hun 40-jarig huwelijk naar Rook en Jopie de Vlaming op 27 april.

Afgelopen zondag We leven vanuit Pasen naar Pinksteren, elke dag ons dagelijks brood ontvangend. Net zoals de Emmaüsgangers het ontvingen uit de handen van de Opgestane Heer. Juist in het ontvangen van dit allergewoonste dagelijks brood ontmoetten en herkenden zij Hem. Het allergrootste goed, Pasen, begint met het kleinste goede: brood. Dat was bij de uittocht uit Egypte al zo en sinds Jezus’ opstanding is dat nog steeds zo. Bij dit Paasbrood tellen we de dagen naar Pinksteren, naar de toekomst.

Het was goed om onze oud-predikant weer te ontmoeten rond het open Woord!

Jarig Na de zegen, bij het uitgaan van de kerk, zongen we nog het Wilhelmus vanwege de 50e verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april. De zegen die wij zojuist nog ontvingen, wensen we ook hem toe voor het komende jaar!

Komende zondag Elke zondag is feest: Paasfeest! Elke zondag delen we in de opstanding van Jezus op die ene zondag lang geleden. Komende zondag hebben we weer een welbekende gastvoorganger: drs. P. van Dam. Samen mogen we voor God verschijnen, genade en vrede ontvangen.

Bij de nevendienst staat een vraag centraal: Wil je alles weten? We luisteren naar Jezus. Hij vertelt Zijn leerlingen dat Hij nog maar een korte tijd bij hen zal zijn. Daarna zullen ze Hem terugzien (Johannes 16:16-23). Dat roept vragen op: Hoezo ‘korte tijd’? En wat betekent het dat Jezus naar de Vader gaat? We hebben altijd wel vragen aan Jezus. Hij vertelt ons over de tijd voorbij de vragen.

Omzien naar elkaar We leven mee met Evelien Donker, die in deze tijd met chemo bezig is. Ook zijn onze gebeden voor dhr. J.Sluimer, voor mw. G.Hollestein-Tuk en mw. S.Reedijk, die ernstig ziek zijn. We zijn blij dat dhr. L. den Boer weer thuis is uit ziekenhuis. En natuurlijk blijven we bidden voor mw. M.Goud-Rijsdijk, dhr. E.Guis en voor iedereen die het maar nodig heeft. Denkt u er ook aan om eens een praatje te maken of een kaartje te sturen?

Eindexamens Woensdag 10 mei beginnen de schoolexamens. Alle examenkandidaten sterkte en veel succes!

Boekenmarkt Zaterdag 6 mei staat de Boekenbus ‘Stap in de wereld van boeken’ van 9-12u weer op het Kerkplein.

Rommelmarkt 13 mei van 9-13u is de Voorjaars-Rommelmarkt op het kerkplein en in het Ontmoetingscentrum. Op het kerkplein pannenkoeken, haring, elektra, huishoudelijke spullen, planten, meubels en decoratie. En ook de Boekenbus met bovendien een flinke kraam met boeken voor 0,50euro. In het Ontmoetingscentrum speelgoed, kleding, curiosa, kaarten, cadeautjes. En natuurlijk voor de inwendige mens koffie, thee, fris, gebak, broodje worst, soep en tosti. Van 9.30-12.30u draait het rad van Avontuur met prachtige en nuttige prijzen!

Vrijdag 12 mei is er nog een ophaalochtend. Hebt u nog spullen? Belt u dan even vóór 11 mei met dhr. A. v.d. Linden (6767188) of dhr. M. Goud (6761696).

Loop van Maasdam Zaterdag 10 juni (DV) is DE LOOP er weer. We kunnen nog verkeersregelaars en vrijwilligers voor hand en spandiensten gebruiken. Opgeven graag bij Marcel de Lange of Joke Moelker.

Agenda 6/5 9.00 Boekenbus; 8/5 19.00 gebedskring; 10/5 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK-kerk, 19.45 Cantorij; 11/5 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 12/5 9.00 ophalen rommelmarkt, 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 13/5 9.00 Voorjaarsrommelmarkt, voor 16.00 kopij HC.

Tenslotte Vanuit de hoop van Pasen leven we dag bij dag naar de toekomst!

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.