Zondag 14 mei 10.00uur, ds. J. Prosman, themadienst: ‘Waar ga je heen?’

Bloemen Afgelopen zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet naar mw. Wijers-Kleinendorst. Nog een bos was er voor onze voorganger, dhr. Van Dam, omdat we zo blij zijn dat hij er ‘gewoon’ kon zijn omdat de zorgwekkende eerdere berichten rond zijn gezondheid gelukkig ingetrokken konden worden.

Afgelopen zondag We beleefden met Elia mee hoe onmogelijk het is om en God en de mammon te dienen. Koning Achab liep achter de de afgod Baäl aan, alsof de kalverdienst al niet erg genoeg was. Als je alles opoffert voor politiek en economisch succes, voor aanzien en prestige, kan het nooit goed met je aflopen, zo verkondigde Elia de profeet. Dan verdroogt en verdort alles. Dan raak je uiteindelijk alles kwijt, wat je door Gods genade ontving. Dan wordt in Israël de geschiedenis teruggedraaid naar de tijd voor de intocht en gaan de gruwelijkheden van de Kanaänieten weer hoogtij vieren.

We zijn gewaarschuwd: Loop het pad van vertrouwen en geloof in de God van Israël!

Komende zondag We hebben onze themadienst weer! Met een extra bijdrage van onze jongeren. En muzikale medewerking van Hans de Bruin en Jeroen van der Vlis. Het thema is ‘Waar ga je heen?’ Naar moeder? Of (ook) naar de kerk? Hoe vaak vraag je dat niet aan elkaar: ‘Waar ga je heen?’ Elke dag gaan we verschillende kanten op, om uiteindelijk weer terug te komen waar we ons thuis voelen. Hoe bepaal je waar je heen gaat? Hoeveel weet je over de plek waar je terecht komt? Waarom verlang je zo naar ‘thuis’ komen? We lezen samen met de nevendienst Johannes 16:5-15. Daar vragen Jezus’ leerlingen het aan Hem: ‘waar gaat U heen?’

Omzien naar elkaar Onze gebeden zijn voor dhr. C. Peet, Evelien Donker, dhr. J.Sluimer, voor mw. G.Hollestein-Tuk en mw. S.Reedijk. Zij zijn allen ernstig ziek.  We bidden ook voor dhr. J.van Wingerden, die deze week geopereerd is. Ook denken we aan alle anderen die het moeilijk hebben met hun gezondheid. Voor hen die zich eenzaam voelen en verdriet hebben! Een beetje belangstelling kan een mens zo goed doen!

Eindexamens Woensdag zijn de schoolexamens begonnen. Denkt u allemaal aan de examenkandidaten!

Boekenmarkt De opbrengst van de Boekenbus op 6 mei was 150Euro. Iedereen hartelijk dank!

Rommelmarkt Deze zaterdag, 13 mei, van 9-13u is de Voorjaars-Rommelmarkt. Op het kerkplein pannenkoeken, haring, elektra, huishoudelijke spullen, planten, meubels en decoratie, enz. En natuurlijk de Boekenbus (met een extra kraam met boeken voor 50cent). Van 9.30-12.30u draait het rad van Avontuur met mooie prijzen. In het Ontmoetingscentrum speelgoed, kleding, curiosa, kaarten, cadeautjes. En natuurlijk koffie, thee, fris, gebak, broodje worst, soep en tosti! Kom kopen en genieten van de gezelligheid!

Loop van Maasdam Zaterdag 10 juni (DV) is DE LOOP er weer. We kunnen nog verkeersregelaars en vrijwilligers voor hand en spandiensten gebruiken. Geeft u zich op bij Marcel de Lange of Joke Moelker.

Agenda 12/5 9.00 ophalen rommelmarkt, 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 13/5 9.00 Voorjaarsrommelmarkt, voor 16.00 kopij HC; 14/5 themadienst, 17/5 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK-kerk, 14.30 cie bijzondere diensten, 20.00 themadienst-cie, 19.45 Cantorij; 18/5 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 19/5 10.00 Bijbelkring ‘t Huys te Hoecke, 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 21/5 H. Avondmaal; 22/5 19.00 gebedskring

Tenslotte Leggen we ons leven met een vertrouwend hart in de handen van de God van Israël, de Vader van onze Heer Jezus, onze Vader!

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.