Zondag 12 maart 2017 10.00uur, ds. J. Prosman, themadienst ‘Met Wie Leef Je?’

Bloemen. Zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet van ons allemaal naar Patrick en Henriët van Bennekom.

Afgelopen zondag. Heeft u al antwoord op de vraag waar je van leeft? Dat was zondag de vraag aan Adam en Eva (en aan ons). Ze konden leven van vertrouwen op God. Maar ze kozen voor wantrouwen. Zo kwamen zij en zo komen wij in de woestijn terecht. Wantrouwen kost ons het paradijs.

Waar leef je van? Dat was ook de vraag die Jezus kreeg toen Hij in onze wantrouwige woestijn terecht was gekomen. Net als Adam en Eva werd Hij verzocht door de duivel. Maar Hij weerstond de verzoeking. Zijn antwoord? ‘je leeft niet alleen maar van brood’. Zo mager is het echt niet! God belooft ons veel meer. En van elk woord, elke belofte van God kun je gemakkelijk leven. Eeuwig leven zelfs. Wij leven van vertrouwen. Dat leren we van Jezus.

Komende zondag. Met wie leef je? In het Evangelie lezen we zondag met Wie Jezus leeft (Mattheus 15: 21-28). Hij loopt tegen een buitenlandse vrouw op die zich niet laat wegsturen. Ook niet als Jezus zegt dat je het brood van de kinderen niet aan de honden geeft. Maar, werpt ze tegen, honden eten de kruimels die onder de tafel vallen. Daar heeft zij genoeg aan. Als ze maar met Jezus mag leven! Dat gaat wel heel ver!

Verkiezings-tentoonstelling. Komt u zondag na de dienst ook kijken welk programma en welk poster van de ‘club van de Heer’ het mooist geworden is? De GVO-kinderen van De Pijler zullen u dankbaar zijn! De afgelopen week heeft u ook al kunnen stemmen.

Leerhuis. Donderdag 16 maart is er weer leerhuis. Het thema is deze keer: ‘wetenschap en geloof’. Gaat dat samen, of is er een tegenstelling? Hoe verhouden die zich tot elkaar?

In memoriam. Woensdag 1 maart overleed onze broeder Jan Joost van Steensel. Hij werd, op een ruime week na, 82 jaar. We wisten wel dat het steeds minder werd, maar het is toch nog onverwacht gegaan. De aardse tent is afgebroken. Maar in geloof verwachten we een hemels thuis. De uitvaart heeft maandag 6 maart plaatsgevonden. We leven mee met de familie.

Omzien naar elkaar. Leven we ook mee met de andere rouwdragenden, met ieder die zorgen en verdriet heeft. Ook denken we (= bidden en overige aandacht) aan onze zieken: mw. M. Goud-Rijsdijk, dhr. E. Guis, dhr. C. Peet en mw. S. Reedijk, dhr. C. Roest en alle anderen.

Boekenmarkt. De boekverkoop heeft vorige week zaterdag €130,- opgebracht. Iedereen hartelijk dank.

Agenda. 10/3 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 11/3 kopij HC; 12/3 themadienst, GVO-project basisschool de Pijler; 13/3 19.00 gebedskring, 20.00 Bijbelkring; 15/3 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk, 14.30 cie Bijzondere diensten, v.a. 17.30 Lutherfilm GK Puttershoek, 19.45 Cantorij, 20.00 themadienst-cie; 16/3 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’, 15.00 Wijkontmoetingsmiddag, 19.00 belijdeniscatechese, 19.45 leerhuis; 17/3 10.00 Bijbelkring ‘t Huys te Hoecke, 10.15 vrouwengesprekskring, 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 26/3 14.30-15.30 interactief kinderfeest.

Tenslotte. Mooie gedachte: voor wie leeft van vertrouwen in Gods beloften, wordt zelfs de woestijn een hof van Eden. Net als bij onze Heer Jezus komen zelfs engelen je dienen (Psalm 91).

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.