Zondag 5 maart 2017 10.00uur, ds. J. Prosman

Bloemen. Zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet en beterschapswensen van ons allemaal naar dhr. Kees Roest.

Afgelopen zondag. Heeft u het teken ook gezien? Het teken van Jona: Jezus, die meer is dan Jona. Hij is het teken dat God gegeven heeft. Er is maar één teken dat Jezus van God komt: dat Hij de weg ging naar Goede Vrijdag. Dat Hij in ons graf neerdaalde en er weer uit kwam ook op Pasen. Daar zie je Gods liefde. Daar zie je wat God ervoor over heeft om ons te redden. Daar zie je Gods eeuwige liefdemacht. Als je dat teken ziet, kan het niet anders of je gaat geloven. Tegen zo’n duidelijk en overweldigend mooi teken kan ongeloof niet standhouden. Kijk dus goed!

Komende zondag. We zijn op weg naar Goede Vrijdag en Pasen. Die weg loopt door de woestijn. Dat is voor alle mensen zo. Wie loopt er immers nooit tegen tekorten op? Maar voor onze Heer Jezus is dat nog veel meer het geval. Als je bedenkt Wie Hij is, weet je dat de woestijn van dit leven voor Hem heel anders en dieper is dan voor wie dan ook. We lezen het verhaal van de verzoekingen in de woestijn met de nevendienst mee uit Matteüs 4:1-11. Waar leef je van? Jezus leefde van Gods woord: brood uit de hemel!

We zien ernaar uit elkaar weer te ontmoeten bij God thuis: de kerk, de gemeente van Christus is een oase in de woestijn van het leven.

Kerk open/verkiezings-tentoonstelling. De afgelopen weken hebben de GVO-kinderen op De Pijler een programma en een poster gemaakt voor de ‘club van de Heer’, de gemeente van Jezus. Van 6-12 maart zullen alle producties in de kerk hangen, zodat u ze kunt bewonderen, op zondag en het dagelijkse uurtje na de middag. De kinderen willen graag dat wij kiezen welke de mooiste geworden is. Zondag 12 maart na de morgendienst worden de winnaars bekend gemaakt.

Omzien naar elkaar. Niet alleen bij vreugdevolle gelegenheden stellen mensen een stukje aandacht op prijs. Denken (dat niet alleen natuurlijk) we aan onze zieken: mw. M. Goud-Rijsdijk, dhr. E. Guis, dhr. C. Peet en mw. S. Reedijk, en alle anderen. Mw. A.H. Besseling verhuist per 17 maart naar Oud-Beijerland.

Boekenmarkt Zaterdag 4 maart 9.00-12.00u staat de boekenbus “Stap in de wereld van boeken” op het Kerkplein. De opbrengst is voor onze kerk. Informatie: www.kerkmaasdam.nl/activiteiten/boekenmarkt of https://www.facebook.com/marktmaasdam/

Huis-Paaskaars. Heeft u uw huis-Paaskaars al besteld? Laatste kans: u kunt dat t/m 5 maart doen op de lijst die achterin de kerk ligt.

Agenda. 3/3 10.15 vrouwengesprekskring; 4/3 9.00-12.00 Boekenbus; 6/3 19.00 gebedskring, 19.45 kerkenraad; 8/3 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk, v.a. 17.30 Lutherfilm GK Puttershoek, 19.45 Cantorij; 9/3 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 10/3 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 11/3 kopij HC; 12/3 themadienst; 13/3 19.00 gebedskring, 20.00 Bijbelkring;  26/3 14.30-15.30 interactief kinderfeest.

Tenslotte. Wij volgen onze Heer, Jezus Christus, op Zijn weg. We zien Zijn liefde, Zijn toewijding. Wij wijden onszelf aan Hem toe!

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.