Zondag 11 december 2016, 3e Advent Themadienst: ‘even geduld aub’ 10.00uur, ds. J. Prosman

Bloemen. Zondag gingen de bloemen, met een hartelijke groet en medeleven naar dhr. C. Peet. Ook gingen er bloemen als dank voor al het werk naar mw. J.A. Moelker.

Afgelopen zondag. Advent heeft iets van grote schoonmaak houden. Zorgen dat alles op orde is voor het feest van de komst van onze Heer Jezus. Want het is waar, voor je met Hem door een deur kan, moet er nogal eens wat worden aangepast. Aan ons wel te verstaan. Jezus is al goed genoeg van Zichzelf – maar wij…? Dat is een vraag die zich wel eens kan opdringen. Ook de reactie op de oproep in Jesaja laat dat zien: ‘Wat zou ik roepen? De mens is als gras, hij bloeit als een veldbloem. Het gras verdort en de bloem verwelkt wanneer de adem van de HEER erover blaast…’ (Jesaja 40: 6,7). Hoe kan ik nu de weg bereiden voor God?

Ook Johannes de Doper legde de vinger op de zere plek (bij de betweters overigens, opdat ook zij zich nederig bekeerden, net als de anderen): ‘…wie heeft jullie wijsgemaakt… De bijl ligt al aan de wortel van de boom: iedere boom die geen goede vrucht draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen (Mattheus 3: 7-10).

Gelukkig kwam Jezus (vs.13) dopen met de Heilige Geest en met het vuur van Zijn liefde. Niets kan een mens zuiverder maken dan die liefdevolle doop! We mochten Avondmaal vieren…

Zanguurtje. Zondagmiddag hadden we van 16.00-17.00u een zeer geslaagd en ontspannen zang-uurtje. We hebben van alles gezongen, het was gezellig. Een initiatief dat om een vervolg vraagt!

Komende zondag. We hebben zondag thema-dienst! We lezen uit Jakobus 5:7-10. Het thema van de Nevendienst is ‘Wachten’. Het gaat over geduld. Jakobus roept op om geduld te hebben tot de komst van de Heer. Hij vergelijkt het met een boer die geduldig moet wachten op de oogst. In de kerk doen we ook mee. Advent is immers verwachten! Verder lezen we Jesaja 35. Ook daar blijkt wachten het thema te zijn: actief, gelovig, vertrouwend, blijmoedig en hoopvol verwachten. Uitzien naar de komst van de Koning en Zijn heil! Nog even geduld aub, dat is de boodschap.

Omzien naar elkaar. Gemeenteleden die ziek zijn: dhr. A. Hoogvliet. Hij moest nog blijven in het ziekenhuis (Dordwijk). Mw. M. Goud-Rijsdijk, dhr. J. Sluimer, mw. A. Goud, dhr. C. Peet, mw. S. Reedijk en dhr. H. Kwakernaat. Dhr. C. Roest is herstellend van een schouderoperatie. We bidden voor hen allemaal om Gods zorgende nabijheid.

Ook denken we aan alle anderen die eenzaam zijn, of anderszins verdriet hebben.

Boekenmarkt. Er waren vorige week zaterdag 32 bezoekers bij de boekenbus. De opbrengst was €100,-. Iedereen heel hartelijk bedankt!

Kerst-Rommelmarkt. Voor de Kerst-Rommelmarkt op vrijdag 16 december kunnen die dag tussen 9.00 en 12.00u nog spullen worden opgehaald of zelf worden gebracht in het Ontmoetingscentrum. Voor ophalen belt u: 6767188 of 6761696.

Iedereen welkom 16/12 op de Kerst-Rommelmarkt van 14.00-17.00u in het Ontmoetingscentrum!

Te gast zijn Krijnbas Kooy met zijn groentewagen en Jan de Koning, die appelbeignets en hartige broodjes komt bakken. Ook de Boekenwagen staat op het kerkplein.

Zingen bij de kerstboom. Denkt u nog aan het ‘kerstboomzingen’ vanavond (9/12 19.00)? Kopergroep Maasmuziek verzorgt de muziek. Na afloop is er warme chocolademelk.

Adventszang. Vrijdagavond 16 december 19.30u is er in de kerk een adventszang-avond. Iedereen heel hartelijk welkom om onder leiding van Els in’t Veld, samen met onze nieuwe cantorij, met 4You, Marlou Onnink, Hans van de Weg (orgel), Annemarie van de Weg-Vree (blokfuit) mee te zingen naar kerstfeest toe!

Agenda. 9/12 10.15 vrouwengesprekskring, 19.00 zingen bij de kerstboom, 19.30(?) catechese, 20.30 jeugdsoos; 12/12 20.00 Bijbelkring; 14/12 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk; 15/12 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’, 19.00 belijdeniscatechese; 16/12 9.00 ophalen/brengen rommelmarkt; 14.00 Kerst-Rommelmarkt, 19.30 adventszang, 20.30 jeugdsoos.

Nog even geduld aub… Kerstfeest komt eraan, het verjaardagsfeest van onze Heer Jezus. Bent u er al een beetje klaar voor?

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.