Zondag 13 november 2016 10.00uur, ds. J. Prosman

Bloemen. Zondag gingen de bloemen met een hartelijke groet van de gemeente naar dhr. Hoogvliet in ‘t Huys te Hoecke.

Afgelopen zondag. Zondag vierden we dankdag. We namen onze dankbare gaven mee naar de kerk. We hoorden Gods woord uit Genesis 41:33-46. Het ging over gewas en arbeid. Over de voedselbank die Jozef oprichtte. Over het vertrouwen dat Farao stelde in Jozef (een echte 3-punten preek dus). De Heer God zorgt zo goed voor ons. Hij zorgt zelfs voor al die mensen die Hem niet kennen of dienen. De Bijbel meldt het met trots: door Jozef heen heeft onze God Egypte gered. En Farao, die heidense Koning? Zelfs hij was dankbaar, geloviger zelfs dan vele christenen vandaag: Hij zag Gods geest in Jozefs stevige economische advies. En hij legde zijn leven en het leven van heel Egypte in Jozefs handen.

Zo willen wij ook elke dag dankdag vieren: door ons leven toe te vertrouwen aan de ‘meerdere Jozef’, aan Jezus Christus. Hij is het die ons immers redt van de hongersnood waarin elk menselijk leven anders doodloopt! Hij redt ziel EN lichaam. Hij leerde ons bidden om dagelijks brood. Hij vermenigvuldigde wonderbaarlijk het brood. Hij genas de zieken. Hij brengt ons leven: gewoon leven, en bovendien eeuwig leven! Wij vertrouwen Jezus Christus, nog meer dan Farao op Jozef. Dat is dankdag!

Komende zondag. God spreekt ons ook deze keer weer aan door de Jozefgeschiedenis (Genesis 45:1-15). Jozef maakt zich bekend aan zijn broers. De familie Israël hoort (ondanks alles?) bij elkaar. Deze familiegeschiedenis heeft nog een hele weg te gaan. Jozef ziet hier Gods hand: God heeft mij voor jullie uitgezonden naar Egypte om jullie in het leven te behouden… (5). Hij is een voorbeeld van hoe Jezus is gekomen om ons te behouden! Jezus wil niet anders dan samen met ons verder gaan. ‘Samen verder’: we sluiten ons weer aan bij het thema van de nevendienst.

Omzien naar elkaar. We leven op zondag en alle dagen de week mee met onze zieken: mw. M. Goud-Rijsdijk, mw. A. Goud, dhr. J. Sluimer, mw. S. Reedijk, dhr. C. Peet. We bidden voor hen en laten hen dat ook merken door een praatje, een kaartje, enz.

Boekenmarkt. Zaterdagochtend 5 november heeft de Boekenbus €125,- opgebracht. Alle 56 bezoekers en alle helpers heel hartelijk dank!

Winter-Rommelmarkt Zaterdagochtend 12 november (morgen!) is van 9.00-12.00u Winter-Rommelmarkt in het Ontmoetingscentrum, Raadhuisstraat 35, Maasdam. Er is van alles te koop: van decembermaand-cadeautjes en kerstkaarten tot lekkers om op te eten of mee te nemen, curiosa, wollen sokken, enz. enz.

Gesprekskring ‘Geloven met je Kind’. Wanneer? Donderdag 17 november 20.00u (inloop 19.45u). Waar? Bij fam. Hoogendijk, vd Duyn van Maasdamlaan 5. Thema: ‘Dopen en moeilijke vragen’. Ds. Prosman zal deze avond leiden. Mocht je niet kunnen, wil je dat dan even doorgeven?

Agenda. 11/11 Ophaalochtend Winter-Rommelmarkt, 10.15 vrouwengesprekskring, 13.30 gereedzetten Winter-Rommelmarkt, 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos; 12/11 9.00 winterrommelmarkt; 14/11 20.00 Bijbelkring; 16/11 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken

Puttershoek en Maasdam in de RK kerk; 20.00 wijkontmoetingsavond wijk 2; 17/11 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’, 19.00 belijdeniscatechese, 20.00u Gesprekskring ‘Geloven met je Kind; 18/11 19.30 catechese, 20.30 jeugdsoos.

Tot slot. Hoeveel dagen per jaar hebben we dankdag voor Gods goede gaven? Net zo vaak als kinderkoor ‘een vrolijk geluid’ zondag zong met het liedje ‘fijne fijne dag’?

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.