Zondag 18 september 2016, 10.00uur, Ds. F.G.H.Vromans-van Hattum, Delft

Bloemen. Zondag gingen de bloemen naar dhr. en mw. De Penning-Kruithof, met een hartelijke groet en felicitaties van de gemeente voor hun 60-jarig huwelijksjubileum op dinsdag 6 september.

Afgelopen zondag. Alweer hadden we een bijzondere dienst. De zomerstop is over. We werden opgeroepen ons leven te delen. Wacht even… Dat is wel heel veel om te delen. Je leven deel je toch alleen echt met mensen die je echt lief zijn?

Dat klopt. Zo doet God het: In onze Heer, Jezus Christus, deelt Hij Zijn leven met ons. Voor eeuwig zelfs. Als je dat geloven kunt ben je een gelukkig mens. Een zalig mens!

We hadden nog een bedenking: je moet niet zomaar je leven delen. Je moet wel wat goeds te delen hebben. De Heer Jezus wees niet voor niets op de kwade bomen met de kwade vruchten. Die kun je beter niet delen!

Goede vruchten delen, vruchten die gegroeid zijn aan goede, gelovige, liefdevolle bomen. Dan heeft je medemens ook nog wat aan je. Wees barmhartig zoals jullie hemelse Vader barmhartig is (Lukas 6:36).

Komende zondag. Zondag ontvangen we een bekende gastvoorganger. We zien uit naar de ontmoeting. We zien ernaar uit samen God te ontmoeten in de verkondiging van Zijn Woord, in de liederen en in de gebeden.

De nevendienst luistert naar Genesis 25:19-34. Het gaat over 2 broers: Jakob en Esau. Wie is de eerste? Esau? Hij verkoopt zijn eerstgeboorterecht…! De laatste wordt de eerste.

We wensen elkaar alvast een rijk gezegende dienst!

Najaarsrommelmarkt. De Rommelmarkt bracht afgelopen zaterdag het mooie bedrag op van €3779,65! En dan was er nog het prachtige weer, de sfeer, de contacten en de gezelligheid… Iedereen, vrijwilligers, sponsors, kopers en wie ook maar een bijdrage heeft geleverd: heel hartelijk bedankt. Het was geweldig. Wat een opbrengst voor ons allemaal. We voelen ons rijk gezegend!

Doopjurken en muziek op Open Monumentendag. Dankbare blijheid is er ook als we terugkijken naar de prachtige doopjurken-tentoonstelling die Wilma Meuzelaar voor ons had samengesteld in de kerk. Dat was nog eens mooi! Kom je op Open Monumentendag de kerk bezichtigen en dan krijg je bovendien die heel persoonlijke monumenten te zien. Al die herinneringen dat God, Vader, Zoon en Heilige Geest, Zich van kleins af aan over ons ontfermt. Dat we dagelijks ondergedompeld worden in Zijn liefde…

Ook de doopboeken die we jaarlijks ter inzage hebben liggen, werden naarstig geraadpleegd: wanneer ben ik, mijn ouders, mijn broers, zussen gedoopt. Oude herinneringen werden opgehaald.

En dan die prachtige muziek die Els in’t Veld met haar leerlingen en met Piet Vree ten gehore bracht.

Het is niet alleen op zondag een genot om in de kerk te zijn!

Agenda. 17/9 19.00 Westmaas startviering Actieweek voor de vrede. Samen bidden en werken. De noodklok luiden voor de kerk in het Midden-Oosten; 21/9 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk; 22/9 10.00-11.30 inloopochtend ‘Achter de Plataan’; 23/9 20.00 catechese, 21.00 jeugdsoos; 24/9 09.00–16.00 Carwash voor World Servants bij de kerk.

Tot slot. Onder Gods zegen gaat het ieder goed…

Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.