Zondag 7 augustus 2016 10.00 uur Ds S. de Graaf-Leentvaar uit Rhoon

Op zondag 24 juli gingen de bloemen met een hartelijke groet naar Fam. Van Steensel Hoeksedijk

Zondag 31 juli gingen de bloemen met een hartelijke gelukwens naar Fa. C. Peet voor hun 50 jarig huwelijk.

Afgelopen zondagen:

Op zondag 24 juli ging Ds Bijl uit Numansdorp bij ons voor.

Hij had als thema boven zijn preek “Leren Bidden” Zoals Jezus ons dat leerde uit Lucas 11.

Het is niet zo eenvoudig Leren Bidden. Je mag onze Vader alles vragen. Maar je moet niet verwachten dat al je wensen in vervulling zullen gaan. Het is meer in gesprek gaan met God en erop vertrouwen dat Hij ons door de Heilige Geest alles geeft als een Vader aan zijn kinderen.

Op zondag 31 juli ging Ds Meijer uit Puttershoek bij ons voor. Het thema van deze zondag kwam uit Openbaringen 7. Hierin hoorden wij dat God ondanks alle kwaad dat momenteel in de wereld geschied, Zijn zoon aan aan ons gegeven heeft ter vergeving van al onze zonden.  God heeft ons geen kalme reis beloofd maar wel een behouden thuiskomst.

Komende zondagen hopen 2 gastpredikanten bij ons voor te gaan:

Van Harte Welkom in beide diensten.  Op Zondag 7 augustus hoopt Ds S. de Graaf-Leentvaar uit Rhoon bij ons voor te gaan.  Op het rooster van de Nevendienst staat  Lucas 12 vers  32- 40:

Je krijgt meer  Jezus vertelt over het koninkrijk van God. Daarbij vergeleken verliest al het andere zijn waarde en urgentie. Sta klaar om te ontvangen!

Op Zondag 14 augustus hoopt Ds. Vollebregt uit Sassenheim bij ons voor te gaan.

Het thema van de Nevendienst is dan nav Lucas 12 vers 14-56 Mag dat  Jezus geneest een vrouw bij de synagoge. Maar mag dat wel op sabbat?

We bidden om gezegende diensten: voor onszelf voor de gasten en voor de voorgangers.

Meeleven:

Er zijn nog steeds ernstig zieken in onze gemeente. Met name Mw. Goud en Mw. Reedijk.

Dankbaar is Dhr. Sint Nicolaas dat de operatie goed verlopen is.

Mw. Joke Moelker is helaas geblesseerd geraakt .  Wij wensen haar van harte beterschap toe. Tevens is Mw Wilma Meuzelaar de afgelopen week geopereerd. Wij wensen haar een voorspoedig herstel toe. Dankbaarheid is er bij Jan en Cobi Vermeulen na de geboorte van hun Kleindochter Lieke. Dochter van Alco en Bianca Vermeulen. Namens de gemeente Hartelijk Gefeliciteerd. Ook dankbaarheid bij het echtpaar Coen en Thea Peet. Zij mochten op 26 juli jl nl 50 jaar getrouwd zijn.

Verdriet is er bij Fam. De Winter aan de Vliet nu hun vader en schoonvader gestorven is.

Heel veel sterkte voor alle zieken, rouwdragenden en eenzamen onder ons.  Willen wij hen in deze vakantietijd niet vergeten ?

Agenda:

10/8 en 17/8 Inloophuis gez. Kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk

6/8 De Boekenbus op het Kerkplein van 09.00-11.30 uur. U kunt hier ook uw oude boeken inleveren

11/8 Inloopochtend “Achter de Plataan” in het Ontmoetingscentrum 10.00 uur

Tot Slot:

Het is in de gemeente duidelijk merkbaar dat diverse mensen erop uitgetrokken zijn. Hier en daar blijven de banken in de kerk leeg.  Of wij nu vakantie plannen hebben of de gehele zomer moeten werken laten wij dit blijmoedig doen.  Hoe uw zomer er ook uit ziet. Geniet en dank God voor alles aan ons gegeven.  Psalm 121 vers 4: De Heer bewaart je voor al het kwade. De Heer bewaart je hart. Ga je naar huis of trek je er opuit: God helpt je altijd weer. (Psalmen voor nu)

Een Hartelijke Groet Namens de Kerkenraad:  Toos Israel –Biesheuvel (scriba).

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.