Zondag 3 juli 2016 10.00 uur, ds. J. Prosman

 

Bloemen. Zondag zijn de bloemen met een hartelijke groet en felicitaties voor hun 50-jarige huwelijksjubileum naar dhr. en mw. Mailly – de Ruiter gegaan.

Afgelopen zondag. ‘Waar wil je heen?’ was het thema zondagmorgen. En ja, wie wil er niet weg uit moeite en verdriet, uit duisternis, Egyptische slavernij, uit de woestijn? Wie wil er niet naar het beloofde land, vloeiend van melk en honing, naar een land van louter licht? Naar vrijheid en geluk?

Onderweg uit de duisternis naar het licht kom je soms vreemde wegwijzers tegen…: een koperen slang op een stok (Numeri 21) die je blik uit de slangenkuil van het leven opwaarts richt. Opdat je leert vertrouwen: God onze Vader redt zelfs van de meest bange machten.

En toen wees onze Heer Jezus ons op Zijn kruis (Johannes 3): teken van de dood dat teken van Het leven werd, waaraan Hij alle kwaad overwon. We leerden weer eens omhoog kijken, door de dingen heen, zo de hemel in…

Komende zondag gezinsdienst. Samen met de kinderen van de nevendienst houden we zondag een gezinsdienst. Het thema is ‘Wie zegt dat?’. Daarover gaat het verhaal van Bileam uit Numeri 23:1-12. Koning Balak van Moab is bang en wil het volk Israël laten vervloeken door de profeet Bileam. Maar wie zegt dat de Heer God dat ook goed vindt? Onderweg naar koning Balak komen Bileam en zijn ezel een engel tegen. Steeds weer blijkt dat niet koning Balak, maar God het voor het zeggen heeft: zegenen en niet vervloeken!

Spelmiddag. Na de dienst zijn er spelletjes voor de kinderen op het kerkplein.

Boekenbus. Haal voor uw vakantie nog een paar boeken! Zaterdagmorgen 2 juli staat de ‘Boekenbus – stap in de wereld van boeken’ van 9.00u – 11.30u op het Kerkplein. U kunt dan ook uw overtollige boeken inleveren. Informatie www.kerkmaasdam.nl/activiteiten/ boekenmarkt.

Huwelijk. Maarten Wensink en Ellen Roorda hopen 15 juli te trouwen! Gods zegen over hun huwelijk mogen ze, temidden van familie, vrienden en gemeente, ontvangen in een kerkdienst om 19.00u. Wij wensen hen nu alvast een fijne trouwdag en een rijk gezegend huwelijk!

Meeleven. We leven mee met hen die dat nodig hebben. Een kaartje of een andere blijk van medeleven doet altijd veel goeds. En natuurlijk helpt praten over de dingen die ons bezighouden ook. Niet alleen met elkaar. We doen dat ook met onze Vader in de hemel.

Zondag dankten we met/voor mw. Veldhoen en Nathan Bieshaar voor geslaagde operaties. We baden voor de zieken: mw.Goud, mw.Reedijk, en voor de rouwdragende fam.Schäfer.

Agenda. 1/7 20.00 ‘boekenbal’ voor de vrijwilligers die geholpen hebben met de boekenbus; 2/7 9.00–11.30 Boekenbus; 3/7 gezinsdienst en spelmiddag na de dienst; 4/7 19.00 gebedskring 19.45 kerkenraad; 6/7 10.00-12.00 inloophuis gezamenlijke kerken Puttershoek en Maasdam in de RK kerk; 7/7 10.00 inloopochtend Achter de Plataan Maasdam.

Tot slot. Laten we ons de weg wijzen door God, Zijn Geest, Zijn woord. Hartelijke groet, ds. Johan Prosman

Dit bericht is geplaatst in Aktueel. Bookmark de permalink.