Rommelmarkt

‘Gerommel in Maasdam’ 1974-2019

Week 45, de vrachtwagen ronkte over de Zuiddijk om gevuld te worden met de uitgezochte spullen; vijf mannen zetten hun spierballen hiervoor schrap. De posters waren al een week op hun bestemming in het dorp. Boodschappen werden besteld.

In de Boekenbus was het een drukte vanwege de mega hoeveelheid ingeleverde boeken. 14 mensuren waren nodig voor uitzoeken en weer ‘op de plank’ zetten van de boeken. Maar…. dat is gelukt!

Een aantal gemeenteleden knutselden en maakten mooie dingen voor de verkoop. Er werd taart gebakken en soep gekookt, berichten op Facebook geplaatst.

 

Vrijdag 8 november, de vrachtwagen ronkte het Kerkplein op. In het Ontmoetingscentrum waren de zalen al in gereedheid gebracht, de stoelen opgestapeld. Vrijwilligers druppelden binnen en werden aan het werk gezet, dozen uitpakken, spullen neerzetten. Samen aan de koffie met een kweepeercake. En tegen half één de lunch met de gemaakte soep en vers brood van de bakker.

Na deze pauze nog even aan het werk en stond rond half drie alles gereed voor de verkoop. De Boekenbus kwam het Kerkplein op gereden en werd op de plaats geparkeerd.

Nog een aantal kleine dingen die door de commissie verder werden geregeld of afgehandeld besloten de dag.

 

Zaterdag 9 november, buien aan de lucht, soms even flink plenzen en dan weer een mooie zon! 7 graden C en de dames die pannen-koeken bakken staan 6.15 uur buiten met warme winterlaarzen en dikke truien, de emmertjes beslag hoeven niet in de koelkast, buiten is het koel genoeg.

Tegen 8 uur druppelden de vrijwilligers binnen.

Een uurtje later waren alle kramen bezet met de verkopers en had Toos Israël stem genoeg om de Winter-Rommelmarkt te openen. Zij refereerde aan de 45 jaar rommelen in Maasdam, wenste ieder plezier, hoopte op volle portemonnees en dank aan God voor deze activiteit.

Er stonden al 40 mensen ‘in de rij’ voor de klapdeuren om iets te kunnen vinden waar zij blij van werden. Er werden 200 bezoekers geturfd. Gelukkig vonden vele artikelen de weg naar een blijde eigenaar en hoefden we niet veel op te ruimen. Met een ‘verse’ ploeg mannen, waarbij ook de jongere generatie hun mannetje stond, was alles binnen het uur opgeruimd en aten we met elkaar tot besluit.

 

Bij de Sinterklaasverloting konden vijf prijzen worden gewonnen. Men moest het gewicht raden van de speculaas in de Pietenpot. Het gewicht was 615 gram.

Mw. Magielse en dhr. Vermeulen wonnen beiden een kinder-servies. Dhr. v d Aardweg en mw. Kleiwegt wonnen beiden een “Pietenpakketje” en de chocoladeletter was voor mw. den Boer.

 

De totale opbrengst van deze ochtend was het mooie bedrag van € 1681,95 Ieder die hieraan heeft bijgedragen hartelijk dank!

De afwas werd gedaan, de vloeren geveegd en de restanten opgeruimd. De drie laatste vrijwilligers deden de deur op slot. Spullen werden bij de eigenaren terug gebracht, winnaars gebeld. Toen ronkte de vrachtwagen weer naar Cillaarshoek om daar maandag 11 november weer leeg gemaakt te worden, jawel met diezelfde mannen!

 

Voor de kerstmarkt op vrijdagmiddag 13 december zijn er nog twee ophaalmomenten op vrijdag 29 november en vrijdag 13 december. Belt u tot één dag voor de ophaaldag via telefoon-nummer 078-676 1430 of 078-676 7188 als u spullen op wilt laten halen.

 

Donderdag 12 december willen we graag weer voldoende kerst-stukken maken voor de verkoop. Help je mee? Geef je het dan even door via elfjesnel@gmail.com? Wil je een schilmesje en snoeischaar meenemen? Heb je aanbod van groene takken ed dan zien wij dat graag 12-12 vanaf 8 uur in het Ontmoetingscentrum.

Wil je helpen bij de voorbereidingen, verkoop en/of opruimen kan je je via hetzelfde mailadres aanmelden. Fijn als er voldoende mensen zijn om deze Kerst-Rommelmarkt van 14.00-17.00 uur te laten slagen.

 

P.S. In de brievenbus nog een envelopje ontvangen met € 20,00 voor de rommelmarkt. Dank je wel!

Cobi Vermeulen, Arie v d Berg, Rook de Vlaming en Elly Snel