Rommelmarkt

 

Gerommel in Maasdam’ 1974-2018

Week 36 werd een druk weekje voor de mensen die hulp hadden toegezegd aan de Rommelmarkt Commissie. 23.000 DE punten werden ingeleverd en ingezet voor de verloting van koffieapparaat met toebehoren twv € 109,- Afspraak om een tractor op te halen was gemaakt, bandenwagens aanhaken, kar met marktkramen meenemen en dan alles naar het Kerkplein. Kalebassen werden schoon gespoten. Bloemen en toebehoren gekocht. Spullen voor het bakjes maken werden gereed gezet voor de opmaak. Vier mensen konden daarin hun creativiteit kwijt. Toen werd het vrijdag, een vroege ochtend voor de commissieleden, zij deden vast voorwerk en toen de stoottroepen arriveerden kon er direct werk worden verzet. De ophaalploeg had ook flink werk, omdat er geen beschikbare opslagruimte meer was is de ophaalochtend van augustus afgeblazen. Deze ochtend was het dus extra druk met het ophalen bij ruim vijfentwintig adressen. De grote tafel in het OC werd helemaal vol toen we ‘aan de koffie’ gingen, daar werden ook de groeten van Rook doorgegeven. Vol enthousiasme werd alles uitgepakt en de volle ophaalkarretjes uitgeladen. Na de lunch was er nog werk tot half drie. De sponsorspullen werden opgehaald na het middag koffiemoment. Alles afgezet met rood/wit lint. Nog even alles langs lopen, her en der nog iets uitpakken van spullen die werden afgezet door mensen die hun spullen kwijt wilden. Nagelopen of alles voor vandaag in orde was en niets vergeten. Ook voor de zaterdag doen we als commissie dat.

Zaterdagmorgen is het om zes uur nog aardedonker maar dan ligt de eerste pannenkoek al in de pan. Spullen voor het Rad worden in gereedheid gezet, Jan de Koning komt vers gebakken broeders langsbrengen. De chrysanten van Boer zien er weer prachtig uit en die verdelen we over Rad en plantenkraam. De zuivelzakjes van Friesland/ Campina komen uit de koelkast, net zoals de rollade’s van Ton Slager. Stekken van v d Stouw, cadeaubonnen van Slager, Hoekse Zuivel en Ambachtsbakker liggen ook gereed. Kopers rekken hun nek uit om iets van hun gading te spotten, er staat al een flink aantal mensen bij beide ingangen. De verkoopmedewerkers zijn er ook al allemaal en het wachten was op dhr deWinter die de Najaars-Rommelmarkt zou openen.

Drukke ochtend, veel mensen ‘op de been’ ook vanwege de Open Monumentendag waardoor onze kerk open is en een expositie “Verborgen Talent ‘ van gemeenteleden is te bewonderen.

Er werden veel kopjes koffie thee en limonade uitgeschonken, gebak en koekvoorraad slonk zienderogen. Ieder had het naar de zin. De spullen verdwenen van de kramen in de tassen en dozen van de nieuwe eigenaar. Blijde gezichten om ons heen. En dat zagen we terug in de bruto opbrengst van € 3984,22 dat ten goede komt aan de kerk. Ieder die hieraan heeft bijgedragen DANK! De andere ‘opbrengst’: dat we elkaar beter leerden kennen, gesprekken hadden, zagen dat er genoten werd, allemaal niet in geld te meten maar… zeer kostbaar.

Het koffiezetapparaat voor filter en senseo koffie, waterkoker, koffiemokken, gebaksvorkjes en koffielepels is gewonnen door mw. Schäfer.

Ontvangen voor de Najaars-Rommelmarkt, 1x € 50,- en 1x € 20,- Hartelijk dank hiervoor!

 

Op 10 november hopen we de Winter-Rommelmarkt te organiseren, spullen hiervoor kunt u aanmelden tot 8 november voor de ophaaldag op 9 november. Dhr. A v d Linden tel 676 7188 of dhr. M Goud tel. 676 16 96 kunt u bellen om uw spullen aan te melden.

We nemen niet mee: grote tv’s, kasten, beschadigde eetkamerstoelen en plastic tuinmeubelen, hiervoor is geen afzet.

Kleinmeubelen zoals kapstok, bureau, salontafel, dressoir, krukken, minitafeltjes, wijnrek, elektra, lampen, gereedschap, decoratie, huishoudelijke spullen, kleding, handwerkmaterialen, schoeisel, tassen, kampeerartikelen, babyspullen, antiek en curiosa, speelgoed, tuingereedschap, koelkast, wasmachine, diepvrieskastje etc. alles heel en schoon nemen wij graag mee. Erg fijn als u het kleine aangebodene in stevige dozen kunt verpakken. Houdt u de kringloop mee in stand?

Boeken kunt u inleveren bij de Boekenbus op elke eerste zaterdag van de maand van 9-12 uur op het kerkplein. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan onze kerk.

Blij zijn wij ook met de punten van D.E. er kan nog meer bij!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via https://www.facebook.com/marktmaasdam/

 

Informatie Winter- Rommelmarkt op 8 september a.s.

Uw hulp is nodig:

Hebt u tijd om te helpen met uitpakken, sorteren, etaleren etc. Kunt u helpen met het gereedzetten en inrichten op vrijdag, spullen uit opslag halen, tafels en dozen uit blokhut naar O.C. brengen. Wil je thuis iets bakken voor bij de koffie, graag! We krijgen altijd complimenten voor het thuisgebakken lekkers. We zijn erg blij met elk uur hulp!

Er zijn mensen nodig op:

Vrijdag 9 november:

5 personen voor sjouwwerk rond 8.00 uur, gereedzetten,

Extra mensen die willen uitpakken en etaleren vanaf 8.30 uur.

Zaterdag 10 november: verkoop van 9.00-12 uur

Voor de verkoop op zaterdag zijn er rond de 15 mensen nodig.

Op vrijdag wordt door de catering koffie, thee, soep en een boterham verzorgd.

Zaterdag krijgt u koffie en thee.

Het is fijn als u uiterlijk 1 november laat weten op welke dag, of beide dagen, je beschikbaar bent. Vermeld tijdstip er a.u.b. bij, laat maar weten wat past in jouw plannen.

Vast hartelijk dank voor je reactie!!!

Groet en mooie herfsttijd toegewenst!

Rommelmarkt Commissie: Rook de Vlaming, Arie v d Berg, Cobi Vermeulen, Elly Snel.