Rommelmarkt

1974-2019 45 jaar gerommel in Maasdam.

Wat zijn er al veel mensen voor ons geweest die plezier beleefd hebben aan alle drukte rondom de uiteindelijke verkoopdag van de Rommelmarkt. Zo heel veel is er in de jaren die achter ons liggen niet veranderd aan de strategie. Nog steeds halen we spullen op, sorteren dat naar groep, stapelen dozen en spullen, is er een opslagruimte. Als voorheen zijn er vele handen nodig om alles weer uit te pakken en neer te zetten. Jaarlijks horen we, net als toen, wat zijn er toch veel spullen. De maandelijkse verkopen lukt niet meer omdat we daar geen ruimte voor tot onze beschikking hebben. Wel zijn er nu vier rommelmomenten die al een aantal jaren ‘vast’ in de agenda staan. Hetty memoreerde al in haar opening van de Voorjaars-Rommelmarkt hoeveel er in al die jaren al aan munten de kerkelijke portemonnee zijn in gegeleden. En hoeveel mensen nodig zijn bij zo’n markt, keer het aantal jaren ….. Zonder de vrijwillige hulptroepen, onze sponsoren, de mensen waar we spullen mogen opslaan, trekker mogen lenen, die voor ons iets lekkers bakken, hun tijd en inzet geven etc. kunnen we niets beginnen. Je zou er een boek over kunnen schrijven…..

Afgelopen week 19 is er door behoorlijk wat mensen heel veel werk verzet. Spannend of het weer mee kon werken. Dat deed het, blauwe lucht, zelfs volop zonneschijn, frisse temperatuur. Het was lekker druk, het rad draaide op volle toeren en we hebben 24 rondjes kunnen draaien. Bij navraag aan de mensen in de kramen ‘liep alles goed’. Een woordenwisseling waarbij twee mensen vertelden de eerste te zijn en beiden aan dezelfde fiets trokken, werd opgelost door te zeggen de fiets moet € 50,- opbrengen. Wie dat betaald is eigenaar van de fiets…. Goede sfeer en prima stemming, Alle taart is opgegeten en heel veel spullen hebben een vervolg gekregen bij een nieuwe eigenaar!
14.45 uur bijna alles opgeruimd, samen eten en opbrengst van bruto € 3883,76. bekendgemaakt. De verloting van het koffiezetapparaat met toebehoren werd gewonnen door mw. v d Burgh. Daarna nog geveegd en afgewassen met een kleinere bezetting, kramen en karren weggebracht en om 5 uur was de klus klaar, leeg plein, mat gestofzuigd, volle vuilnisbakken, volle vrachtwagen en 3 auto’s vol voor de kledingcontainers in de regio. Alle kinderkleding op transport naar goed doel. Maandag nog de spullen naar het RAD in Westmaas. Ook vandaag weer duidelijk: al 45 jaar prima gerommel in Maasdam. We hopen dat we met elkaar deze klus voor de ‘kerkelijke portemonnee’ vol kunnen blijven houden. Groot werk onbetaalbaar waardevol door ieders inzet. Ongeveer 60 mensen werken mee.
Dankbaar en blij is de RM commissie om de sociale samenhang van deze dagen met verdieping van de contacten. Door velen als een hoogtijdag ervaren, hoorden we terug in de verhalen. Fijn dat we op elkaar mogen rekenen in dit stukje kerkelijk kringloop werk.
We ontvingen in de brievenbus € 20,- voor de rommelmarkt, waarvoor dank!

14 september Najaars-Rommelmarkt ophaaldagen: 28 juni, 30 augustus en 13 september.
Aanmelden van goede, schone en hele goederen tot één dag voor de ophaalochtend via telefoonnummer 078-676 71 88 of 078-676 14 30. Fijn als het verpakt wordt in een stevige doos.
Cobi Vermeulen, Arie v d Berg, Rook de Vlaming, Elly Snel